MAYDAY MAYDAY MEDULIN Podmorske fotografije u sklopu projekta “Plemeniti cilj za Medulinski zaljev”

Foto: Marinko Babić

MEDULIN – U Multimedijalnom centru Općine Medulin, 29. listopada 2021. godine otvorena je izložba podvodnih fotografija udruge Eko more Medulin pod nazivom “Mayday Mayday Medulin” uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uvjeta na snazi.

Izložba je nastala u sklopu projekta „Plemeniti cilj za Medulinski zaljev“ kojeg je uz financijsku potporu Općine Medulin realizirala udruga Eko more Medulin.

Lutak – Foto: Marinko Babić

Cilj projekta je upoznavanje i promocija prirodne i kulturne baštine te podizanje svijesti o potrebi njihove zaštite. Tema izložbe je  ljepota, raznolikost i bogatstvo medulinskog podmorja, ali i onečišćenje mora, novopridošle i ugrožene vrste.

Sredozemna medvjedica (Monachus monachus) ugrožena vrsta – Foto: Marinko Babić

Kroz 42 fotografije i 7 autora prikazani su predstavnici invazivnih, termofilnih i zaštićenih vrsta, ribe, rakovi, žarnjaci, mnogočetinaši, mekušci, alge, rebraši, plaštenjaci, virnjaci…

Mediteranska meduza (Cotylorhiza tuberculata) – Foto: Marinko Babić

Posebnu cjelinu čine fotografije arheološkog nalazišta u uvali Bijeca. Sadržaj izložbe je dopunjen projekcijom kratkometražnog dokumentarnog filma i zanimljivom kolekcija smeća koje je izvađeno iz mora. 

Plavi rak (Callinectes sapidus) invazivna vrsta – Foto: Marinko Babić

Imamo jedno od najljepših mora na svijetu, dom brojnih oblika života za koje puno ljudi i ne zna da postoje. Upoznajmo ta predivna stvorenja i učinimo sve što je u našoj mogućnosti da ih zaštitimo i sačuvamo za buduće naraštaje.

Golf loptica – Foto: Marinko Babić

Izložba ostaje otvorena do 29. studenog 2021. godine i može se razgledati u sljedećim terminima i satnicama: ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak, od 15 do 18 sati; utorak, 8 do 14 sati; subota, 8 do 12 sati.

Velika rakovica (Maja squinado) – Foto: Marinko Babić

Svoje dojmove, ideje i sugestije posjetitelji mogu podijeliti s nama kroz knjigu dojmova i tako pomoći udruzi u planiranju i kreiranju sljedećih aktivnosti.

Udruga Eko more Medulin