1 min. čitanja

Uz jako jugo, izdano upozorenje za bujične poplave – I dalje ne plove brojne linije za otoke

Jako jugo uz povremenu kišu i obilnije pljuskove, stvaraju probleme diljem Jadrana. Uz mnogo oblaka, prilično kišovito razdoblje očekuje se do petka, osobito na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije, gdje je najveća vjerojatnost obilne kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom.

Prema kraju tjedna smanjenje naoblake i prestanak kiše, pa će u jutarnjim satima po nizinama unutrašnjosti opet biti magle. Uz pad temperature od nedjelje raste i vjerojatnost jutarnjeg mraza, a na Jadranu će jačati bura, najprije na sjevernom dijelu.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT  Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a, koji je iznio dodatno upozorenje:

U četvrtak će najveći problem s vremenom biti često obilna kiša, pogotovo u Dalmaciji i na jugu Hrvatske, gdje je objavljeno upozorenje drugog od tri stupnja. Moguće su bujične i urbane poplave. Budite pripravni!”

Hrvatski autoklub izvještava da su u prekidu:

  • trajektne linije: 832 Sobra-Prapratno, 632 Sučuraj – Drvenik;
  • katamaranske linije: 9602 Vis-Split, 9603 Jelsa-Bol-Split, 9808 Lastovo-Korčula-Dubrovnik, 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ilovik-Mali Lošinj, 9309 Novalja-Rab-Rijeka, Šibenik-Žirje-Kaprije, 9608 Split-Hvar-Korčula, 9601 Milna-Rogač-Split, 9807 Dubrovnik-Šipan-Mljet;
  • brodske linije: 310 Mali Lošinj-Unije-Susak, 807 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, 614 Korčula-Orebić.

Katamaran na liniji 9603 Split-Bol-Jelsa uspostavlja se u 16:00 iz Splita.

Trajekt na liniji 604 Split-Vela Luka-Ubli isplovit će iz Splita u 10:30 na relaciji Vela Luka i Ubli po redu plovidbe od utorka/ petka s povratkom iz luke Ubli u 16:00 i iz Vela Luke u 17:45.

  1. listopada 2021. god. otkazani su polasci međunarodne linije Dubrovnik – Bari, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na južnom Jadranu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OLUJNO JUGO Veze prema otocima u prekidu, DHMZ izdao upozorenje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.