1 min. čitanja

Zadarski slavuji Đani Maršan i klapa Munita snimili spot za – “Pismu”

Zadarski slavuji Đani Maršan i klapa Munita snimili spot za – “Pismu”
Foto: Press

ZADAR – Đani Maršan, velikan zadarske i hrvatske glazbene scene i klapa Munita predstavljaju glazbeni spot za novu pjesmu jednostavnog naziva –  „Pisma“.

Autor glazbe i stihova je sam Đani Maršan, a u vokalnoj suradnji sa klapom Munita snimio je svojevrsnu posvetu dalmatinskoj pismi i svom dugogodišnjem autorskom radu. Tako se u tekstu mogu pronaći poznati motivi iz pjesama ovog zadarskog umjetnika. Autor nadahnutog glazbenog aranžmana je  Aleksandar Valenčić iz Rijeke.

Ova je pjesma prva koju je Maršan snimio zajedno sa klapom Munita, i kao takva predstavlja dosadašnji vrhunac njihove višegodišnje koncertne suradnje. Naime, već nekoliko godina Đani Maršan i klapa Munita zajedno nastupaju na domaćim pozornicama, na tragu Đanijevih uspješnih suradnji sa legendarnom klapom Šibenik.

„Pismu“ su zajednički izveli i na ovogodišnjem festivalu „Večeri dalmatinske šansone“ u Šibeniku, a tom je prilikom Đani Maršan dobio i nagradu za poseban umjetnički doprinos festivalu.

Autori i redatelji glazbenog spota su Davor Strenja i Damir Matešić, koji su za snimanje odabrali atraktivne zadarske lokacije – rivu, Morske orgulje i Pozdrav suncu, Kolovare, šetnicu na Karmi, Bokanjac, a posebne zahvale idu konobi „Pietro“ i restoranu „Kornat“.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.