1 min. čitanja

Otočkim poduzetnicima Grad Zadar daje de minimis potpore do 10 tisuća kuna

Otočkim poduzetnicima Grad Zadar daje de minimis potpore do 10 tisuća kuna
Foto: Facebook / Ilustracija

ZADAR – Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra objavio je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje malog gospodarstva na zadarskim otocima za 2021. godinu.

Cilj de minimis potpora je uravnoteženje uvjeta poslovanja otočkih poduzetnika u odnosu na kopneno područje Grada Zadra kroz smanjenje izdataka kod pokretanja poslovanja, poticanje korištenja sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za projekte koji se odnose na gospodarski razvoj, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja te podizanja standarda kvalitete poslovanja, javlja 057.info.

Sredstva potpore se dodjeljuju u obliku bespovratnih sredstava za sljedeće mjere: potpore poduzetnicima početnicima; potpore za pripremu i izradu dokumentacije za prijavu projektnih prijedloga za financiranje ESI fondova; potpore za nabavu dugotrajne materijalne imovine i adaptaciju poslovnog prostora i potpore za sufinanciranje tekućih troškova poslovanja.

Prihvatljivi korisnici potpora, koji se mogu prijaviti za više mjera, su mikro, mali i srednji subjekti u poduzetništvu i obrtu koji imaju registrirano sjedište/prebivalište i obavljaju svoju gospodarsku djelatnost na naseljenim otocima u administrativnom sastavu Grada Zadra: Ist, Iž, Olib, Premuda, Molat, Rava, Silba i imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme, uključujući vlasnika/cu.

Najveći iznos de minimis potpore koja se može dodijeliti pojedinačnom poduzetniku iznosi deset tisuća kuna. Rok za predaju zahjeva i prateće dokumentacije je do 3. prosinca ove godine.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.