Otvaranje luke u Sućurju na otoku Hvaru očekuje se do početka turističke sezone

Foto: SDŽ

SUĆURAJ – Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban obišao je radove na infrastrukturnim projektima gradilišta luke i kanalizacijskog sustava sjevernog dijela općine u Sućurju na otoku Hvaru. 

Ovaj projekt vrijedan 30 milijuna kuna Europska unija financirala je s 21 milijun kuna, dok je 9 milijuna osigurala Lučka uprava.

Foto: SDŽ

– Zahvaljujući vrlo agilnom načelniku Ivanu Slaviću nemjerljiva je realizacija projekata ove Općine u odnosu na proračun i broj stanovnika. Posebno ističem njegov pristup rješavanju pitanja boljitka življenja građana u krajnjem istočnom dijelu otoka Hvara – rekao je Blaženko Boban.

Župan je s načelnikom Slavićem razgovarao i o rješavanju problema s kojima se susreću stanovnici ove općine. Slavić je naglasio kako se otvaranjem nove luke stvaraju preduvjeti za pristajanje većega trajekta.

Foto: SDŽ

– Projekt luke za ovaj kraj znači brži transport, a izglasavanjem novog županijskoga Prostornog plana dolazi se do pitanja tunela Ravča Drvenik što znači omogućavanje multimodalnog pristupa povezivanju otoka Hvara s autoputom – rekao je načelnik Sućurja Ivan Slavić.

Osim spomenuta 2 projekta, iz sredstava Europske unije odrađen je projekt Vatrogasnoga doma u naselju Bogomolje.