2 min. čitanja

Uhićena Gabrijela Žalac i još osoba zbog sumnje na prijevaru, među njima i jedan aktualni državni dužnosnik!

Uhićena Gabrijela Žalac i još osoba zbog sumnje na prijevaru, među njima i jedan aktualni državni dužnosnik!

Uhićena je Gabrijela Žalac U priopćenju Europskog ureda javnog tužitelja stoji da su uhićene četiri osobe.

Jedna od njih je Gabrijela Žalac.

Večernji list neslužbeno doznaje da je među uhićenima osim Gabrijele Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric. Ured europskog javnog tužitelja na svojim stranicama objavio informaciju o provedenim uhićenjima.

– Četiri osobe uhićene zbog sumnje na prijevaru u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi hitne dokazne radnje danas, 10. studenoga 2021. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti – priopćio je Europski ured javnog tužitelja.

Žalac je uhićena zbog posla sa softverskom firmom kojeg je ugovorilo ministarstvo dok mu je ona bila na čelu. Riječ je o poslu vrijednom 13 milijuna kuna.

Priopćenje se oglasila i policija. Potvrđuju da je, osim Žalac, uhićen i jedan aktualni državni dužnosnik:

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Uredom europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode finalizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je nekoliko fizičkih te pravnih osoba s područja Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Danas u ranim jutarnjim satima uhićene su četiri osobe, među kojima se nalazi jedna bivša državna dužnosnica te jedan aktualni državni dužnosnik.

– U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja – upravo je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.