VIDEO Jedriličari upali u nevolju, spasio ih kruzer

Foto: Screenshot/Youtube

Neobična akcija spašavanja dogodila se prošli tjedan usred Meksičkog zaljeva. Brod kompanije Carnival Cruise Line bio je na svojoj ruti između Meksika i Teksasa kada je primio poziv u pomoć s jedrilice čija se posada našla u problemima.

Kruzer CARNIVAL BREEZE zaprimio je poziv u pomoć  4. studenog oko 1 sat iza ponoći. Kapetan jedrilice zatražio je hitnu pomoć zbog ozljede leđa koju je zadobio tijekom plovidbe. Osim njega na jedrilici su se nalazile još dvije osobe i dva psa, prenosi Fleetmon.

Nakon što je kruzer locirao jedrilicu, uvježbani članovi posade spustili su jedan od čamaca za spašavanje i otišli po ugrožene jedriličare, koji su prebačeni potom na kruzer gdje je ozlijeđenom kapetanu jedrilice pružena hitna medicinska pomoć.

Ono što je zanimljivo jest da napuštena jedrilica i dalje pluta Meksičkim zaljevom pa Američka obalna straža poziva sve pomorce na oprez.

Inače, ovo je bila druga operacija spašavanja u posljednjih godinu dana, a koju je izveo jedan od kruzera kompanije Carnival Cruise Line. U studenom prošle godine brod Carnival Ecstasy zaprimio je poziv u pomoć prilikom isplovljavanja s Bahama. Opet je u pitanju bila ozlijeda člana posade jedne motorne jahte.

Kapetan i posada kruzera Carnival Ecstasy za to su dobili su posebno priznanje koje im je uručeno na tradicionalnom godišnjem okupljanju u Capitol Hillu.