Vozač sanitetskog vozila udario u zid nadvožnjaka i smrtno stradao 82-godišnjak

Foto: GS / Ilustracija

ZEMUNIK GORNJI – Jučer, 13. studenog 2021. godine u 17.39 sati na DC-502 u Zemuniku Gornjem, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema rezultatima provedenog očevida, do prometne nesreće je došlo na način da je 55-godišnji hrvatski državljanin, upravljao sanitetskim vozilom zadarskih registarskih oznaka i kretao se iz smjera Zadra, kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te vremenskim neprilikama, uslijed čega gubi kontrolu nad upravljačem te vozilom prelazi u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, nakon čega lijevom stranom vozila udara u zid nadvožnjaka, a potom i u kamen te se nastavlja  nekontrolirano kretati po zemljanoj površini gdje se zaustavlja.

Na mjestu događaja, smrtno je stradao 82-godišnjak, dok je 47-godišnja putnica, zbog zadobiveni ozljeda, kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar. Vozač i treći putnik iz vozila, muška osoba u dobi od 40 godina, nisu ozlijeđeni.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće.

D.G.