1 min. čitanja

Butković na predstavljanju Maritimnog inovacijskog klastera u Opatiji

Butković na predstavljanju Maritimnog inovacijskog klastera u Opatiji
Foto: Boris Kačan

OPATIJA – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u ponedjeljak, 15. studenog sudjelovati na predstavljanju udruge Maritimni inovacijski klaster (MarInn) u opatijskom hotelu Ambasador.

Tom prilikom će sudjelovati na panelu pod nazivom „Inovacije i tehnologije u maritimnoj i drugim industrijama“. Na panelu će sudjelovati i Peter Lürssen, direktor Lürssen grupe,  prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci te Teuta Duletić, direktorica Lürssen Design Center Kvarner.

Maritimni inovacijski klaster služit će kao platforma za pripremu projekata istraživanja i razvoja, kao i razvoj istraživačke infrastrukture s ciljem jačanja konkurentnosti i inovativnosti pomorske industrije putem umrežavanja svih relevantnih čimbenika javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora u okviru lanca vrijednosti maritimnog sektora i srodnih industrija. Prioritetna područja klastera bit će nove tehnologije, čiste tehnologije, plovila budućnosti, digitalna transformacija, razvoj jedinstvene, bespilotne i autonomne platforme te razvoj pametnih vještina.

Cilj događaja je predstaviti nove tehnologije u maritimnom sektoru, ciljeve i područja djelovanja Maritimnog inovacijskog klastera, kao i novu online platformu koja će služiti za povezivanje partnera i ostvarenje suradnje na projektima u maritimnom sektoru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.