1 min. čitanja

VIDEO Golema ciklona potopila sjevernoameričku zapadnu obalu – Obustavljen promet iz luke u Vancouveru

VIDEO Golema ciklona potopila sjevernoameričku zapadnu obalu – Obustavljen promet iz luke u Vancouveru
Foto:Twitter

Višednevna jaka kiša koja je pogodila sjeverozapadnu obalu SAD-a i Kanade uzrokovala je katastrofalnu poplavu u Britanskoj Kolumbiji te u američkoj saveznoj državi Washington. U Kanadi je jedna osoba poginula, za dvije osobe još uvijek se traga. Američka obalna straža spasila je 10 ljudi, među kojima i bebu, od nadiranja vode u blizini grada Forks u državi Washington.

Kanadska obalna straža još uvijek traga za dvojicom muškaraca koji se nisu uspjeli skloniti na vrijeme od nadolazeće oluje te su nestali u blizini Lawrence Harboura na području Newfoundlanda. Izvjestili su javnost kako su na navedenom području pronašli tek prevrnuti aluminijski čamac kojim su se koristila dvojica nestalih muškaraca.

Informacije zasad govore da je poginula jedna osoba u klizištu na autocesti 99 u blizini Pembertona oko 160 kilometara sjeveroistočno od Vancouvera.

S obzirom da su prilazi Vancouveru poplavljeni, potpuno je u prekidu željeznički promet prema tamošnjoj luci pa je privremeno obustavljen i transport pšenice i uljane repice iz Kanade, inače jednog od najvećih svjetskih izvoznika žitarica.

Ništa bolje nisu prošli niti u američkoj saveznoj državi Washington koju su pogodile najveće poplave u povijesti. Američka obalna straža danonoćno obilazi poplavljena područja, evakuira stanovništvo i obilazi pogođeno područje ne bi li pronašli preživjele. S krova kuće, u mjestu zapadno od grada Forksa, helikopterom je spašeno 10 osoba – 6 odraslih i 4 djece među kojima je i beba.

https://twitter.com/kslnewsradio/status/1460608221517811716?s=20

Bio je to posljednji u nizu poziva u pomoć nakon što je sjeverozapadnu obalu kontinenta pogodilo nevrijeme koje je području donijelo rekordnu količinu kiše. Američka obalna straža u petak je spasila 12 osoba iz poplavljenog parka za kampere u državi Oregon. Dva helikoptera u ponedjeljak su izvukli petoricu ribara sa splavi za spašavanje, nakon što im je brod potonuo uslijed jakog nevremena u zaljevu Coos.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.