1 min. čitanja

Kina se priprema za isporuku najvećeg LNG broda na svijetu

Kina se priprema za isporuku najvećeg LNG broda na svijetu
Foto: Yangzijiang Shipbuilding

Kina je jedan od najvećih uvoznika energije na svijetu, a sada planiraju napraviti korak naprijed pokretanjem jedinstvenog pristupa uvozu LNG-a. Yangzijiang Shipbuilding Grupa nedavno je dovršila testiranje jednog od dva golema broda za koje tvrde da su najveći svjetski brodovi za prijevoz LNG-a, ali na drugačiji način od uobičajenog.

Grdosija Tiger Maanshan nosivosti 250 000 dwt trebao bi biti isporučen do kraja idućeg mjeseca, čak četiri mjeseca prije predviđenog roka. Planira se izgradnja ukupno 4 ovakva broda za kompaniju Tiger Gas.

Svaki od 4 broda koristit će se za transport LNG-a, no umjesto tradicionalnog transporta, Tiger Gas razvio je plovila koja će LNG spremnike prevoziti na način sličan kontejnerima, piše Container News.

Svaki brod ima kapacitet za utovar približno 700 tankova duljine 13,5 metara, a moći će ukupno prevoziti 15 tisuća tona ukapljenog plina. Brodovi dužine oko 190 metara i širine 36 metara registrirani su u Hong Kongu. Opremljeni su motorima na dvije vrste goriva, plovit će i na LNG, brzina će im biti oko 16 čvorova, a imat će domet od 5 000 nautičkih milja.

Iz kompanije Tiger Gas kažu da će dizajn njihovih brodova poboljšati učinkovitost transporta LNG-a, pružajući potpun novi pristup, koji će se moći proširiti i na druge regije u svijetu. Utovarom pojedinačnih LNG spremnika te omogućujući pristajanje svojih brodova i na manjim terminalima, Tiger planira uvesti uslugu “od vrata do vrata” koja omogućuje izravnu isporuku LNG-a korisnicima.

Brodovi će moći ploviti i unutarnjim vodama, poput kineske rijeke Yangtze, što će, kažu, omogućiti širem rasponu kompanija da prijeđu na LNG.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.