1 min. čitanja

KAKAV BEZOBRAZLUK Na Drveniku Velom ljudima popilali grane rodnih maslina, pune plodova

KAKAV BEZOBRAZLUK Na Drveniku Velom ljudima popilali grane rodnih maslina, pune plodova
Foto: Dragica Špika

DRVENIK VELI – Na otoku Drveniku Velom, netko je danas škarama porezao prilično maslina, žale nam se šokirani otočani koji su se baš spremali pobrati plodove svog mukotrpnog rada, a da stvar bude gora, masline su ove godine dobro rodile.

– Baš u vrijeme branja na nekoliko parcela mi je pobralo, nisam do sad objavljivala, ali ovo je strava. Kako su moje masline lipo rodile, grane se obisile i netko je došao sa škarama i porezao grane i odnio kući jer nije imao vremena. Parcela je na putu, pa se bojao da tko ne naleti. Sumnjam na nekoga, ali nisam ga uhvatila pa ne mogu ništa. Taj koji krade, krade i sve drugo i na moru i na kraju i svugdje – kazuje nam oštećena Dragica Špika s Drvenika Velog.

– Pobrali su mi već nekoliko maslina na različitim mjestima na Drveniku, ali ovo je prešlo svaku mjeru. Uništili su mi rodne grane za sljedeće godine. Ovo se nigdje ne događa kao na Drveniku. Velika sramota. Ja sam ogorčena, duša me boli – govori nam potišteno, a Drveničani s kojima smo razgovarali potvrđuju da nažalost ovo nije prvi put i pitaju se zašto se uopće muče raditi.

– Sramota! Cilu godinu gospođa je sa suprugom išla zalijevati po najvećoj vrućini i onda netko pobere njihov trud i muku – kazala je jedna otočanka.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.