2 min. čitanja

Šime Fantela prvak Hrvatske u klasi Melges 24

Šime Fantela prvak Hrvatske u klasi Melges 24
Foto: IM24CA/ZGN

SPLIT – Posada jedrilice Tutta Forza iz JK Uskok u sastavu Šime Fantela, Jakov Šokota, Mihovil Fantela i Antonio Arapović pobjednik je prvog Prvenstva Hrvatske u klasi Melges 24.

Trećeg dana državnog prvenstva dugo se čekalo na vjetar, a solidno jugo napokon je probilo nešto iza 13 sati te su po sjajnim uvjetima održana dva plova. Jedrilo se ispred Žnjana, a u oba plova posada Šime Fantele zauzela je četvrto mjesto, što im je bilo dovoljno za trijumf na državnom prvenstvu. Imali su u konačnici jednak broj bodova kao i posada Luke Šangulina na Melgesu Panjić, no titulu su osvojili zahvaljujući tome što su ubilježili jednu pobjedu više od posade iz kluba Briva.

– Regata je bila fantastična i ovo je za mene bila jedinstvena prilika da jedrim protiv brojnih hrvatskih olimpijaca, s kojima inače nemam priliku odmjeriti snage. Odradili smo sedam regata i iza nas je sjajan vikend. Veselim se narednim izazovima u klasi Melges 24 – ispričao je Šime Fantela.

Foto: IM24CA/ZGN

U ukupnoj konkurenciji na regati u Splitu najbolja je bila talijanska posada na jedrilici Strambapapa, koju predvodi iskusni Michele Paoletti. Talijani su i zadnjega dana potvrdili klasu ubilježivši dvije pobjede.

Na regati je sudjelovao i olimpijac Karlo Kuret koji je kazao:

– Ovo je najbolja regata koja se ikada jedrila u hrvatskim vodama i to po pitanju svih aspekata, od konkurencije, preko atmosfere do organizacije. Ovakvo okupljanje jedriličara iz malih klasa i sportskog jedrenja nikada se nije dogodilo i zato sam zaista guštao u svakom trenutku. Sjajno je što su u  klasu su ušli mladi asevi iz olimpijskih klasa – Šime Fantela, Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić i Filip Jurišić, a tu smo i mi veterani, da ih malo nerviramo, tako da je sve kako treba biti. Baš smo jutros komentirali kako nam fale samo Mate Arapov i moj brat (Ivan Kuret) pa da baš svi budemo u klasi. Jedrenje je vrhunsko, odradili smo u dva dana pet odličnih regata, a u svakoj je bila prava borba, s viravanjima po provi i svim elementima koji čine blisko kontakt jedrenje. Na svakoj regati u cilj ulazi popet brodova u razmaku od nekoliko sekundi. Čista uživancija!

Foto: IM24CA/ZGN

Rezultate možete vidjeti OVDJE.

Lari Lulić

PROČITAJTE JOŠ:

MELGES 24 Drugi dan prvenstva Hrvatske – Kuret u vodstvu nakon pet plovova
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.