FOTO/VIDEO Zaplovio prvi potpuno autonomni električni teretni brod na svijetu

Foto: Yara International

Nula emisija i, uskoro, nula posade: u Norveškoj je predstavljen prvi potpuno električni i u potpunosti autonomni teretni brod na svijetu, mali, ali obećavajući korak prema smanjenju klimatskog otiska pomorske industrije.

Dopremanjem do 120 kontejnera gnojiva iz tvornice u jugoistočnom gradu Porsgrunnu u luku Brevik udaljenu 8 Nm, eliminirat će potrebu za oko 40.000 putovanja kamionom godišnje koji se pokreću zagađujućim dizelom.

Foto: Yara International

– Naravno, bilo je poteškoća i zastoja. Ali onda je još zahvalnije stajati danas ovdje ispred ovog broda i vidjeti da smo to uspjeli učiniti – rekao je Svein Tore Holsether, izvršni direktor norveškog diva u proizvodnji gnojiva Yara.

Brod od 80 metara i nosivosti 3200 tona uskoro će započeti dvogodišnje radne pokuse tijekom kojih će biti detaljnije podešen da nauči samostalno manevrirati.

Kormilarnica bi za 3-5 godina mogla u potpunosti nestati

– Nakon što plovilo uspješno samostalno prijeđe 7,5 nautičkih milja uz pomoć senzora, kormilarnica bi mogla potpuno nestati za tri, četiri ili pet godina – rekao je Holsether.

– Dosta incidenata koji se događaju na plovilima posljedica su ljudske pogreške , na primjer zbog umora. Autonomija broda može omogućiti sigurno putovanje – rekao je voditelj projekta Jostein Braaten.

Iako udaljenost koju će Yara Birkeland prijeći može biti kratka, suočit će se s mnogim preprekama. Morat će ploviti uskom fjordu i ploviti ispod dva mosta dok upravlja strujama i gustim prometom trgovačkih brodova, plovila za razonodu i kajaka, prije nego što pristane u jednu od najprometnijih norveških luka.

Ruta koju mora uspješno prolaziti prvi električni autonomni teretni brod na svijetu

Sljedećih nekoliko mjeseci bit će razdoblje učenja.

– Prije svega, brod mora biti sposoban otkriti da oko njega nešto ima. Moramo shvatiti da je to kajak, a zatim moramo odrediti što ćemo s tim. Trenutačno velika plovila ne mogu puno učiniti kad su primjerice kajaci u pitanju. Mogu upozoriti, ali ne mogu manevrirati ili krenuti unatrag kako bi izbjegli incident. Autonomna plovidba zahtijevat će novi set propisa koji još ne postoje. – rekao je Braaten.

Foto: Yara International

Tradicionalna strojarnica zamijenjena odjeljcima za baterije

Na brodu Yara Birkeland, tradicionalna strojnica zamijenjena je s osam odjeljaka za baterije, dajući plovilu kapacitet od 6,8 ​​MWh – dobiveno iz obnovljive hidroelektrične energije.

– To je ekvivalent od 100 Tesla – kaže Braaten.

Pomorski sektor, koji je odgovoran za gotovo tri posto svih emisija koje je napravio čovjek, ima za cilj smanjiti svoje emisije za 40 posto do 2030. i 50 posto do 2050. godine. Unatoč svim preprekama, sektor je posljednjih godina doživio uspon.

Ukupna pomorska industrija, dakle međunarodna i domaća plovidba i ribarstvo zajedno, ispustila je više od milijardu tona stakleničkih plinova, što je povećanje u odnosu na 962 milijuna tona u 2012., prema posljednjim podacima Međunarodne pomorske organizacije.

Foto: Yara International

Sam po sebi, doprinos Yara Birkelanda globalnim klimatskim naporima bit će samo kap u moru – eliminiranje 678 tona ugljičnog dioksida godišnje koji se izbacuju preko gore spomenutih transportnih kamiona.

A stručnjaci ne očekuju da će električna plovila uskoro postati univerzalno rješenje za industriju.

– Struja ima ‘nišnu’ upotrebu, posebno za trajekte jer su to često kratke i stabilne rute, moguće na obalnom i riječnom prijevozu. Ali nije dobro prilagođena za duge prijelaze preko oceana – rekla je Camille Egloff, stručnjakinja za pomorski promet u Boston Consulting Group.

Foto: Yara International

– Ne samo da bi (plovilo) trebalo biti autonomno za velike udaljenosti, već biste također morali opremiti luke punjačima baterija. Dakle, postoje tehnički i infrastrukturni izazovi koje bi trebalo koordinirati – rekla je.

Dok deseci električnih trajekata već prelaze preko fjordova Norveške – velikog proizvođača nafte i plina koji je paradoksalno i vodeći u električnom transportu – oceanski će se linijski brodovi morati osloniti na druge tehnologije kako bi postali zeleni, kao što su LNG, e-metanol i vodik.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Do jadranskih otoka uskoro ćemo ploviti autonomnim električnim brodovima

Autonomni brodovi i novi trendovi u pomorstvu