1 min. čitanja

Niz pijavica snimljen u splitskom akvatoriju – Stigla najavljena promjena vremena

Niz pijavica snimljen u splitskom akvatoriju – Stigla najavljena promjena vremena
Foto: Screenshot/Dalmacijadanas.hr

SPLIT – Stigla je najavljena promjena vremena koja je na dio hrvatske obale ponovno donijela obilnu kišu, grmljavinu i jak vjetar. U splitskom akvatoriju snimljeno je i nekoliko pijavica, a najviše ih se formiralo u blizini otoka Šolte.

Početak tjedna donio je središnjoj i južnoj Dalmaciji oblačno vrijeme uz pljuskove i grmljavinu, a u nekim dijelovima splitskog akvatorija i pijavice.

Foto: Dalmacijadanas/Marin Brković

Do 10 sati najviše kiše palo je na šibenskom području, ponegdje i do 20 litara po kvadratnom metru. Nešto prije 10 sati velika pijavica razvila se pred južnim obalama Šolte, a barem 10 minuta bila je vidljiva iz Splita.

Portal Dalmacija danas javlja kako se nakon prve pijavice, razvilo njih još nekoliko, što se može vidjeti i iz fotografije koju je portalu dostavio stanovnik Šolte.

Državni hidrometeorološki zavod je izdao i upozorenje za pomorce:

Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari juga oko 35 čvorova, oslabit će u noći. Tijekom dana se na sjevernom Jadranu, u noći i na srednjem, očekuju mjestimični udari bure u jačanju na 35-45, u Velebitskom kanalu do 65 čvorova. Ponegdje nevere.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za zapadnu balu Istre, Kvarner i Velebitski kanal gdje se očekuju udari vjetra do 110 km/h. Sutra je za područje Kvarnera i Velebitskog kanala izdano crveno upozorenje zbog olujne bure koja bi mogla imati udare i do 140 km/h.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.