2 min. čitanja

Stanovnici Ilovika u čudu, od jutros više ne plovi linija Ilovik – Mali Lošinj: “Preostaje nam gola borba za molić u Mrtvaškoj”

Stanovnici Ilovika u čudu, od jutros više ne plovi linija Ilovik – Mali Lošinj: “Preostaje nam gola borba za molić u Mrtvaškoj”
Foto: Facebook

ILOVIK – Na opće iznenađenje mještana i onih koji su trebali putovati do Lošinja, prekinuta je brodska linija Ilovik – Mali Lošinj. Razlog je navodno taj što Grad Mali Lošinj i Primorsko-goranska županija, koji bi trebali financirati izmještenu liniju, još uvijek nisu niti žele sklopiti ugovor s brodarom, koji posljednja dva mjeseca plovi, kažu, za nula kuna.

Mještani Ilovika stigli su jutros u zoru u luku Mrtvašku odakle su do neki dan imali brodsku liniju koja ih je prevozila do Lošinja.

– Radi javnosti, želimo naglasiti da su upravo, inače prezaduženi Grad Mali Lošinj, te PGŽ inzistirali na izmještanju linije s dotadašnje rute Ilovik – Mrtvaška na novu rutu Ilovik – Mali Lošinj koja je 11 puta duža, i širokogrudno obećavali da će baš oni snositi trošak izmještanja linije. Nakon što je brodar na novoj liniji u gotovo dva mjeseca preplovio već 2500 milja, i nakon što četiri mornara na brodu dnevno u plovidbi provedu po deset sati, još uvijek brodaru nije plaćena niti jedna jedina kuna, a ugovor nije potpisan. To pokazuje o kakvoj se investiciji dogradnje luke Mrtvaška radi i kakav je odnos Grada Malog Lošinja i PGŽ-a prema Iloviku i njegovim stanovnicima. Više nemamo niti liniju za Mali Lošinj – kazuju pak iz inicijative Spasimo otok Ilovik.

“Brodaru Grad i županija duguju blizu 300 tisuća kuna”

Jadranka Capan Matas s Ilovika, čiji je muž mornar na brodu koji vozi liniju Ilovik-Mrtvaška objavila je fotografije otočana koji su se okupili i očito prosvjeduju od ranog jutra. Tvrdi da je stigla i policija:

– Brod ne vozi. S brodarom Grad Mali Lošinj ni ugovor nije sklopio a kamoli da im je išta platio pa brodar o svom trošku tuče milje, isplaćuje plaće, plaća gorivo. Blizu 300.000 kn im Grad i PGŽ duguju.

Lučka uprava po staroj praksi gradonačelnice i župana (i oni su suglasnosti za izmještaj linije slali petkom pred kraj radnog vremena) u  prošli petak naravno  sat vremena prije isteka radnog vremena šalje nepotpisan,nepečatiran dopis, bez notifikacija,klase,urudžbenog broja, kojim tjera ljude s Ilovika da do danas,ponedjeljka, maknu vozila s Mrtvaške pod prijetnjom policije i odvoza naših auta paukom.

Ne preostaje nam ništa osim gola borba za molić u Mrtvaškoj!!!

Policija je stigla na Mrtvašku. I pauk, čak iz Varaždina je stigao jer na Lošinju očito il’ nema pauka il’ se nitko ne želi baviti šporkim poslima.

A Ilovčani su na Mrtvaškoj od zore! Srca moja hrabra – napisala je Capan Matas.

K.B., D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NAPOKON DOGOVOR Otočanima Ilovika odobreno interventno pristajanje u luci Mrtvaška
Izmjene redova plovidbe zbog radova u luci Mrtvaška
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.