1 min. čitanja

Vatrogasci Metkovića i Kule Norinske dobili novu opremu za intervencije u slučaju poplava u Dolini Neretve

Vatrogasci Metkovića i Kule Norinske dobili novu opremu za intervencije u slučaju poplava u Dolini Neretve
Foto: Boris Kačan

METKOVIĆ – Gradu Metkoviću i Općini Kula Norinska jučer su uručeni nova oprema i uređaji koji bi im trebali olakšati intervencije u slučaju poplava u Dolini Neretve. Oprema je sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, a u sklopu EU projekta STREAM.

Riječ je o opremi za različite intervencije na poplavom pogođenim područjima za vatrogasne postrojbe u dolini Neretve, vrijedna oko 700.000 kuna.

– Osim ove današnje opreme, nabavljena je i oprema za sanaciju šteta na poplavom pogođenim područjima vrijedna 600.000 kuna koja će biti dodijeljena snagama civilne zaštite na području Dubrovačko-neretvanske županije, a početkom sljedeće godine stiže i oprema za ublažavanje ozbiljnih zagađenja rijeka i mora vrijedna preko milijun kuna – najavio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Inače, vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije u okviru projekta EU STREAM iznosi 5,8 milijuna kuna, a iste se provode uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA, u sklopu projekta „Znanjem do EU fondova“, kroz koji je pripremljen četverogodišnji plan potpore jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.