Vatrogasci Metkovića i Kule Norinske dobili novu opremu za intervencije u slučaju poplava u Dolini Neretve

Foto: Boris Kačan

METKOVIĆ – Gradu Metkoviću i Općini Kula Norinska jučer su uručeni nova oprema i uređaji koji bi im trebali olakšati intervencije u slučaju poplava u Dolini Neretve. Oprema je sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, a u sklopu EU projekta STREAM. 

Riječ je o opremi za različite intervencije na poplavom pogođenim područjima za vatrogasne postrojbe u dolini Neretve, vrijedna oko 700.000 kuna.

– Osim ove današnje opreme, nabavljena je i oprema za sanaciju šteta na poplavom pogođenim područjima vrijedna 600.000 kuna koja će biti dodijeljena snagama civilne zaštite na području Dubrovačko-neretvanske županije, a početkom sljedeće godine stiže i oprema za ublažavanje ozbiljnih zagađenja rijeka i mora vrijedna preko milijun kuna – najavio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Inače, vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije u okviru projekta EU STREAM iznosi 5,8 milijuna kuna, a iste se provode uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije DUNEA, u sklopu projekta „Znanjem do EU fondova“, kroz koji je pripremljen četverogodišnji plan potpore jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj.

J.K.