1 min. čitanja

Recepti dubrovačkog primorja: Goveđi ili teleći jezik s kaparama

Recepti dubrovačkog primorja: Goveđi ili teleći jezik s kaparama

Goveđi ili teleći jezik (cca 800 g) skuhati u vodi koju ste posolili 40 min.

Kad se skuha, malo ga ohladit i ogulit ga od kože. Narezat ga na fete.

Na 2 ožice svinjske masti zažutit 2 glavice luka do zlatno žute boje, dodat petrusin.

Na to poredati fete jezika, dodat sol i papar, 1 dcl bijelog vina i  kuhat dok vino ne ishlapi cca 6-7 minuta. Nakon toga podlijevati juhom u kojoj ste kuhali jezik tek toliko da vam fete budu stalno pokrivene tekućinom.

Dodati 3 velike ožice kapara i kuhati još 15 minuta.

Na prosuji, na maslinovom uju zapržite 3 puce česna, da vam tek malo svehne, dodajte 2 ožice muke i učinite zapršku.

Sjedinite je s toćem od jezika i lagano promiješajte.

Uz ovo jelo možete poslužiti pulentu ili rizi.

Prev 1of7 Next

Dobar tek !

Katija Guljelmović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.