1 min. čitanja

VELIKI USPJEH IVICE KOSTELIĆA: “Ovako se slavi ulazak u cilj Transata!”

VELIKI USPJEH IVICE KOSTELIĆA: “Ovako se slavi ulazak u cilj Transata!”
Foto: Facebook

Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life, prejedrivši više od 4000 nautičkih milja u sklopu transatlantske jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre, stigli su do cilja u karipskom otoku Martiniqe.

Ivica je osvojio Veliki kristalni globus u svjetskom kupu, ima četiri olimpijska srebra i najbolji je hrvatski skijaš u povijesti. No, osim toga, on je sportski avanturist koji ne može bez uzbuđenja i adrenalina. Za kratko vrijeme je pokazao da se bez problema snalazi i u jedrenju.

Na Transat Jacques Vabre jedri se svake druge godine od 1993. Ove godine bilježi se najveći broj sudionika, čak 79 timova u dvoje, na četiri klase brodova i tri različite rute.

Ivičina kategorija Class 40 jedrila je najkraću rutu, iz Lorienta, jugozapadno prema Azorima, pa južno prolaze Cape Verde. Zatim su okrenuli na zapad prema otoku Maritinik, koja teritorijalno pripada Francuskoj gdje su stigli jutros prema srednjoeuropskom vremenu.

Utrka je krenula 7. studenog, a od starta do cilja ima ukupno 4000 nautičkih milja ili 7400 kilometara.

– Ovako se slavi ulazak u cilj Transata!!! – kratko je objavio Ivica na Facebooku kratak video slavljeničkog skoka u more nakon 22 dana, 14 sati i 30 minuta jedrenja.

Nisu sve posade još stigle na cilj, pa se tek čeka konačan poredak kojeg možete pratiti OVDJE. Ivica je sa svojim partnerom trenutno na 17. mjestu.

Ivica majstore, iskrene čestitke!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ivica Kostelić ušao u TOP 10 na jedriličarskoj utrci dugoj 4.000 milja!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.