1 min. čitanja

Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe ove godine na Pagu

Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe ove godine na Pagu
Novalja – Foto: Boris Kačan

NOVALJA – U Novalji na otoku Pagu u ponedjeljak će se održati Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe, koje tradicionalno organizira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u povodu obilježavanja Dana pomoraca i brodaraca i njihova zaštitnika, sv. Nikole.

Odabirom Novalje kao mjesta održavanja ove manifestacije stavlja se naglasak na otoke te potiče gospodarstvo i prometna povezanost otoka, i u nadolazećim zimskim mjesecima, priopćili su iz ministarstva.

Kao i prijašnjih godina, proslava Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more, u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, u popodnevnim satima.

Na Konferenciji će biti govora o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti te o novom Operativnom programu 2021. – 2027., kao temelju za korištenje europskih sredstava. Predviđene su i panel rasprave na kojima će se govoriti o reformi pomorstva kroz novi zakonodavni okvir te o brodarstvu u novim uvjetima.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Hrvatskoj.

Polaganje vijenaca održat će se u ponedjeljak s početkom u 11:30 (polazak je s rive u Novalji), konferencija počinje u 13 sati, dok će se dodjela nagrada i priznanja održati u novaljskom hotelu Olea s početkom u 19:30 sati.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.