1 min. čitanja

Rezultati projekta održivog ribarstva ARGOS

RIJEKA – Primorsko goranska županija bila je domaćin četvrtog Upravnog odbora i trećeg Jadranskog savjetodavnog odbora projekta “ARGOS – Podijeljeno upravljanje održivog ribarstva i akvakulture kao sredstvo za zaštitu morskih resursa u Jadranu” koji su se održali u Opatiji.

Sadržaj sastanka bio je usmjeren na rezultate ostvarenih aktivnosti u sklopu provedbe radnih paketa projekta.

Glavni cilj projekta “ARGOS” je promicanje zajedničkog integriranog pristupa u zaštiti riba i morskih resursa i poboljšanje uvjeta kakvoće morskog okoliša kroz akcije na više razina usmjerene izravno i neizravno na smanjenje pritiska aktivnosti ribarstva i akvakulture na morski okoliš u sklopu Programa prekogranične suradnje lnterreg V-A ltalija-Hrvatska u razdoblju od 2014. do 2020. godine.

ARGOS okuplja Jadranske institucije koje se bave ribarstvom i akvakulturom i partnere ARGOSA kako bi djelovali kao cjelina koristeći održive ribolovne aktivnosti putem Jadranskog savjetodavnog odbora (AAC), predstavljajući potrebe jadranskog bazena na europskoj i međunarodnoj razini.

ARGOS se temelji na znanstvenom pristupu u zajedničkoj strategiji koja se odnosi na riblje stokove i eko-biološki status staništa i morskih vrsta. ARGOS bi trebao jamčiti kontinuirano znanstveno savjetovanje i konzultiranje sa dionicima za posebne studije o morskom prostoru jadranskog područja i za procjenu podataka o ribarstvu i akvakulturi.

Primorsko- goranska županija je jedna od petnaest partnera koji sudjeluju u projektu među kojima su vodeći partner Autonomna Regija Friuli Venezia Giulia (IT), Regija Veneto (IT), Istarska županija (HR), Zadarska županija (HR), Razvojna agencija Šibensko-kninske županije (HR), RERA Razvojna agencija Splitsko-dalmatinska županije (HR), Dubrovačko-neretvanska županija (HR), Nacionalno vijeće za istraživanje (IT), Institut za oceanografiju i ribarstvo IZOR (HR) te pridruženi partneri Ministarstvo poljoprivrede, prehrambene i šumarske politike Talijanske Republike i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

PROJEKT ARGOS Napravljen prvi korak prema uspostavi Centra za školjkarstvo na Bistrini
Suradnja s Italijom u projektu „Zajedničko upravljanje ribarstvom s ciljem zaštite resursa Jadranskog mora“
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.