1 min. čitanja

Tradicionalna 21. šibenska regata krstaša povodom Svetog Nikole

Tradicionalna 21. šibenska regata krstaša povodom Svetog Nikole
Foto: GŠ

ŠIBENIK – Povodom blagdana Sv. Nikole,  zaštitnika putnika i pomoraca, Jedriličarski klub Val organizira u subotu 4. prosinca,  tradicionalnu 21.   „Šibensku regatu krstaša“ čiji je generalni pokrovitelj od njezina prvog izdanja do sada Grad Šibenik .

Prva regata je održana 2000. godine, no prošle godine je iznimno otkazana  zbog epidemiološke situacije i preporuke stožera Civilne zaštite.  Šibenska regata je postala omiljena među jedriličarima i građanima našeg grada, jedri se u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga.

Najvažnije je što se regata, kao malo koja druga,  može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište,  a šibenska luka arena ili borilište jedrilica. Jedri se kao i uvijek  na potezu: riva – šibenski most – Mandalina – riva.

Start regate po tradiciji označava pucanj iz topa Gradske straže, a okidač povlači gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Isti pucanj označio je i start “Runesco” – šibenskog polumaratona” uz more do tvrđave sv. Nikole i natrag kojega organizira  Atletski klub Fit i Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik. Druga utrka nazvana St. Nickolas run u dužini od 2,6 kilometara na kojoj će sudionici trčati starom šibenskom gradskom jezgrom startala je 20 minuta poslije.  Utrke su, poručuju organizatori,  sportsko-rekreativnog karaktera namijenjene svima koji se bave trčanjem, djeci, početnicima, obitelji s djecom, starijoj populaciji, te svima koji se žele iskušati u nečem novom.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.