2 min. čitanja

Vatrogascima Poreča stiglo pet suvremenih vatrogasnih vozila

Vatrogascima Poreča stiglo pet suvremenih vatrogasnih vozila
Foto. GP

POREČ –  Javna vatrogasna postrojba – Centar za zaštitu od požara Poreč dobila je pet novih vatrogasnih vozila opremljenih po najnovijim standardima, a službena primopredaja održana je danas u njihovom sjedištu. Primopredaji su, uz zapovjednika JVP Denisa Matoševića prisustvovali i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zamjenik županijskog zapovjednika Klaudio Karlović, načelnici općina Poreštine, predstavnici vatrogasnog vijeća, Područne vatrogasne zajednice, te vatrogasci.

Četiri vozila nabavljena su kroz projekt Područne vatrogasne zajednice Poreč u kojoj su Grad Poreč-Parenzo i općine Poreštine, a to su jedno teško šumsko vozilo, kapaciteta 5500 litara, marke Mercedes Unimog nadogradnje Ziegler, zatim cisterna od 5000 litara Iveco Eurocargo, nadogradnje Rosenbauer, malo navalno vozilo od 3000 litara Iveco Cargo i malo tehničko vozilo Iveco Dailiy. Peto vozilo, je teško šumsko vozilu spremnika 4000litara MERCEDES AROCS, nadgradnje WISS koje je stiglo kroz projekt Ministarstva unutarnjih poslova – Modernizacije vozila vatrogasnih postrojbi RH.  Ukupna vrijednost svih navedenih vozila iznosi oko 11, 6 milijuna kuna.

Foto. GP

Kako je napomenuo zapovjednik Denis Matošević, vozila će im biti od velike koristi i dodatno povećati interventnu učinkovitost vatrogasaca. – Imamo kvalitetne ljude koji izvrsno odrađuju svoj posao, a u postupku smo nabave nove opreme za vatrogasce kroz EU projekt STREAM koji provodimo s Gradom Porečom. Planovi ambiciozni, ali ostvarivi, zaključio je Matošević.

Čestitke na ovoj opremi i radu porečkih vatrogasaca uputio je i zamjenik županijskog zapovjednika Karlović, istaknuvši kako je ove godine sredstvima države i PVZ-a u Istru stiglo trideset novih vatrogasnih vozila.

Foto. GP

Nabavku novih vozila za Javnu vatrogasnu postrojbu Poreč pozdravio je i gradonačelnik.

– Naši su vatrogasci uvijek spremni, na visini zadatka i na raspolaganju odgovoriti na sve zahtjevne zadaće koje se pred njih postave. Ponosni smo na sve njih i vjerujem kako će nova vozila i oprema biti dodatna pomoć u ovom odgovornom poslu, a stanovnicima Poreštine dodatna razina sigurnosti. Grad Poreč će i dalje nastaviti financirati opremu naših vatrogasaca, a vjerujem da će im ova vozila pomoći da što bolje funkcioniraju, ali isto tako im želim da imaju što manje posla – zaključio je Loris Peršurić, koji je ujedno i službeno uručio ključeve vozila Matoševiću.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.