1 min. čitanja

Pijana posada umalo nasukala teretni brod na obalu

Pijana posada umalo nasukala teretni brod na obalu
Foto: Pexels/Ilustracija

Ruski teretni brod Ruslana umalo se u subotu nasukao na obalu Poljske u Baltičkom moru, ali ne zbog tehničkog kvara već zbog pijane posade. Teretnjak je poslije usidren, a zasad se ne zna hoće li posada biti sankcionirana.

Brod za rasuti teret Ruslana plovio je iz Litve za Gdanjsk kada je u jednom trenutku naglo skrenuo s kursa i velikom brzinom krenuo prema otoku Sobieszewski blizu poljske obale. Unatoč paničnim signalima s obale i brojnim pozivima, posada Ruslane nije reagirala, piše poljski portal Morski.

Otprilike kilometar od obale i nekoliko stotina metara od plićine brod se opet naglo okreće i udaljava od obale. Poljska granična policija potom kreće za ruskim teretnjakom, upada među posadu i testira ih na alkohol. Ispalo je da je kapetan imao 1 promil alkohola u krvi, dok su njegovi pomoćnici imali oko 1,5 promila alkohola u krvi. Svi su ruski državljani.

Još se ne zna je li pripita posada ruskog teretnjaka spasila brod od nasukavanja zahvaljujući upozorenjima s obale ili su sami shvatili ozbiljnost situacije pa izbjegli nesreću u zadnji čas. U svakom slučaju, brod je nakon incidenta usidren u luci u Gdanjsku, a još nije poznato hoće li protiv posade biti pokrenut disciplinski ili kazneni postupak. Ruska strana zasad se nije oglasila o incidentu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.