Sveti Nikola posjetio Brodosplit

Foto: Brodosplit

SPLIT – Sveti Nikola omiljeni dječji svetac nije ni ovaj put zaobišao pogone splitskog brodogradilišta i cijele DIV Grupe, pa je pandemiji korona virusa unatoč, i ove godine svratio u Brodosplit i djeci radnika donio radost i veselje. 

U velikim vrećama, za djevojčice i dječake, za 858 djece Škverana organizirana je podjela u muzeju brodogradilišta. 

Lijepa se tradicija sad već devetu godinu zaredom nastavila u cijeloj DIV Grupi gdje se promiču korporativne vrijednosti i odnosi među radnicima na temeljima odnosa kao među članovima obitelji, uz stalne napore za uzajamnom podrškom i napretkom. Dio je to demografskih mjera uvedenih prije više od tri godine kojima se odlučilo dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike, radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika, pa je od njihovog uvođenja rođeno 192 ‘malih Škveranki i Škverana’. 

Foto: Brodosplit

Uvedenim mjerama se svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete isplaćuje neto iznos od 5.000 HRK, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji – iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200,00 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000kn po svakom roditelju, tj. 80.000kn ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

Foto: Brodosplit

Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, a oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem. 

I.B.