Stipe Latković ostao bez koncesije nad Vrujom – Hoće li se opet žaliti?

Foto: Boris Kačan

SPLIT – Održana je Skupština Splitsko-dalmatinske županije na kojoj je većinom glasova vijećnika izglasano oduzimanje koncesije u Vruji splitskom poduzetniku Stipi Latkoviću. On sad ima 15 dana za žalbu. 

Treća sreća osmjehnula se stanovnicima mjesta u okolici Vruje, koji više od 20 godina negoduju i upozoravaju na devastaciju ove pitome uvale od strane lokalnog moćnika, poduzetnika s debelim političkim vezama koji godinama ignorira sve moguće zakone vezane uz gradnju.

Foto: Youtube / Screenshot

Bespravni graditelj i devastator prirode, kako su ga nazvali prosvjednici, ostao je bez koncesije na maratonskoj sjednici Županijske skupštine, na kojoj se oduzimanju koncesije usprotivilo samo troje Kerumovih HGS-ovaca.

Nije ovo prvi put da Latković ostaje bez koncesije na Vruji – isti prijedlog našao se pred županijskim vijećnicima i prije tri godine. Latković se i tada žalio pa mu je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prihvatilo žalbu nakon čega je lokalni moćnik nastavio gdje je stao – bespravno graditi na državnoj zemlji bez dozvole.

Nije on samo gradio, već je i rušio. Osim što je uzurpirao pomorsko dobro, probio je ilegalni put od magistrale do obale gdje je počeo gradnju ilegalnog resorta. Nekad divlja, netaknuta uvala postala je simbol devastacije pomorskog dobra zbog čega je i pokrenut Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, koji je u nekoliko navrata održao program u Vruji.

Hoće li se Latković konačno maknuti s državne zemlje, teško je reći budući da ni dosad nije reagirao na brojna upozorenja i prijave, a preostala mu je još i opcija žalbe koju opet može podnijeti u roku od 15 dana Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.