1 min. čitanja

BOŽIĆNI SAJAM RAZMJENE Smanjite otpad i ovog Božića poklonite nešto rabljeno

BOŽIĆNI SAJAM RAZMJENE Smanjite otpad i ovog Božića poklonite nešto rabljeno
Foto: Pexels/Ilustracija

TROGIR – Konzumerizam i zaštita okoliša teško idu ruku pod ruku. Bliže se blagdani i vrijeme darivanja pa će većina građana posegnuti malo dublje u džep kako bi razveselili svoje bližnje nekim prigodnim poklonom. No zašto ove godine ne biste, umjesto nečeg novog, svojim bližnjima poklonili nešto već korišteno, ali obnovljeno?

Božić je vrijeme raskoši, darivanja, povećanje potrošnje, ali i povećane količine otpada. Udvostručena količina otpada najčešće je povezana s ambalažom i pakiranjem te povećanim otiskom ugljikovog dioksida zbog transporta i izrade poklona. Pritisak na okoliš je priličan pa se s razlogom postavlja pitanje – može li drugačije?

Može, a jedno takvo događanje koje nudi drugačiji pristup poklonima i darivanju održat će se ovu nedjelju od 10 do 14 sati u atriju palače Cipicco u Trogiru.

Riječ je o Božićnom swap sajmu koji organiziraju Udruga Sunce i Grad Trogir, a na kojem će posjetitelji moći donijeti svoje korištene stvari i zamijeniti ih drugim, već korištenim predmetom. Ovakvi sajmovi organiziraju se diljem svijeta kako bi se potaknula razmjena darovnih predmeta iz kućanstva, koji nemaju neku svrhu, a mogu nekoga drugog razveseliti u obliku poklona.

Da bi se uključili u Božićni sajam razmjene morat ćete se pridržavati određenih pravila, a to znači da predmeti koje donosite moraju biti čisti, ispravni, bez mrlja i kvarova. Za sudjelovanje u sajmu trebate donijeti 5 dobro očuvanih predmeta koji mogu poslužiti kao božićni poklon, poput knjige, nakita, modnih dodataka, igrački, odjeće i slično.

Ostala pravila i pogodnosti za one koji sudjeluju u trogirskom Božićnom swap sajmu možete pronaći na Facebook stranici događaja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.