3 min. čitanja

FOTO U Bibinjama održano natjecanje u lignjolovu

FOTO U Bibinjama održano natjecanje u lignjolovu
Foto: Leo Banić

BIBINJE – U organizaciji Sportskog ribolovnog društva Bibinje uz potporu Općine Bibinje u subotu je organizirana Lignjada 2021. – natjecanje u lignjolovu iz brodice. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera,  usprkos pandemiji ali i lošim vremenskim prilikama na četvrtoj po redu ˝Lignjadi˝ sudjelovalo je 36 ekipa. Svi oni, naoružani strpljenjem i dobrom voljom, svojim plovilima otisnuli su se na pučinu da bi se u 19 sati vratili u uvalu Frnaža kod Starog Sela gdje se pristupilo vaganju ulova.

–          Natjecanje je bilo organizirano sportski, čestitam natjecateljima. Vrijeme nam nije bilo naklonjeno, ali smo izdržali do kraja i imamo rezultata. Čestitam pobjednicima i vidimo se dogodine – rekao nam je sudac natjecanja Miljenko Mićo Matka.

Foto: Leo Banić

Najveću lignju, tešku 234 grama ulovio je Božo Sorić, treće mjesto s ulovljenih 1084 grama osvojio je Danijel Vuica, drugo mjesto pripalo je veteranu Darku Topiću s ulovljenih 1578 grama, dok su pobjednici s 22 komada i 2080 grama liganja Ante Kero i Danijel Sikirić.

Foto: Leo Banić

–          Prezadovoljni smo, nismo očekivali tako veliki ulov, ali smo očito imali malo više sreće nego drugi. Moramo se zahvaliti našem SRD Bibinje na ovoj prekrasnoj organizaciji i nadamo se da će se ova tradicija nastaviti – rekao nam je Ante Kero, dok je njegov kolega Danijel Sikirić istaknuo kako je ovo odličan ulov za svega tri sata ribarenja u zadarskom kanalu.

Foto: Leo Banić

Vrijednu nagradu, izvanbrodski motor, odlučili su unovčiti te donirati u humanitarne svrhe za potrebite. Organizatori su zadovoljni, sveukupno je ulovljeno 6,912 grama liganja.

Foto: Leo Banić

–          Usprkos vremenu i svemu što se događa oko nas, odazvalo se 36 ekipa tj. Brodova, 75 natjecatelja, mi smo super zadovoljni. Nije bilo lako organizirati, no uz dobre ljude, ekipu i uz pomoć Općine Bibinje i TZ-a mislim da smo napravili dobar posao i udrili temelj za budućnost – rekao nam je Miljenko Kero, predsjednik SRD Bibinje.

Nakon službenog dijela natjecanja uslijedila je prava gastronomska poslastica. Domaću spizu, bakalar, tunjevinu i naravno ulovljene lignje s gradela začinila je pisma Klape Bibinje i Ivice Sikirića Iće koji su potpuno spontano uz gitaru Bruna Sikirića uveličali završetak izvrsno organiziranog natjecanja.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.