1 min. čitanja

NARANČASTI METEOALARM NA JADRANU Olujno jugo i velike količine kiše

NARANČASTI METEOALARM NA JADRANU Olujno jugo i velike količine kiše
Foto: Saša Čuka

Državni hidrometeorološki zavod je unutar sustava MeteoAlarm za Jadran izdao narančasti stupanj upozorenja i to zbog udara vjetra do 60 čvorova ili 110 km/h.

Prijepodne nas očekuje sunčano, mjestimice s maglom. Sredinom dana sa zapada naoblačenje, potom na sjevernom Jadranu kiša, a u gorskim područjima i susnježica i snijeg. Naoblačenje će do večeri zahvatiti cijelu zemlju, no suho će se veći dio dana zadržati na istoku unutrašnjosti, a oborine koja može stvarati poledicu osim u gorju, u večernjim satima može biti i u dijelovima središnje Hrvatske.

Puše jugo koje će u večernjim satima biti jako i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka duž obale i na otocima između 9 i 13 °C.

U četvrtak prognostičari najavljuju oblačno uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu. Oborine će najobilnije biti još u noći. Lokalno će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Kasno popodne i navečer u višim planinama kiša će prijeći u snijeg. Ujutro jako jugo i oštro, slabit će danju i prema večeri okrenuti na slabu do umjerenu buru. U početku će biti toplo, na moru ponegdje i iznad 15 stupnjeva. Kasno popodne umjeren pad temperature zraka.

Do kraja tjedna uglavnom će nas pratiti oblaci, a lokalno će pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, što nikako nisu dobre vijesti.

Upozorenje za pomorce:

Poslijepodne i navečer mjestimični udari juga jačat će na 35-50, u noći do 60 čvorova, dok će more jačati na 5. Navečer i u noći ponegdje nevere.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.