3 min. čitanja

Bakar ogrnuo novo blagdansko ruho

Bakar ogrnuo novo blagdansko ruho
Foto: TZ Bakar

BAKAR – Božićna čarolija ove godine nije zaobišla ni Bakar, a tradicionalna manifestacija “Božić u Bakru” biti će u nešto drugačijem, ali isto zanimljivom izdanju.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Grad Bakar s pripadajućom Turističkom zajednicom, ove se godine odlučio za nešto drugačiji pristup blagdanskom razdoblju.
Umjesto tradicionalnih manifestacija i masovnih okupljanja, odlučili su počastiti svoje građane, posebice one najmlađe, modernom dekoracijom u parku „Banj“. Ove se godine u tom parku odvija prava mala božićna čarolija. Čitav park osvjetljen je tisućama lampica, a kako bi se djeca imala s kime poigrati, ali i napraviti fotografije za pamćenje tu su se našli i svjetleći snjegović, kapica djeda Božićnjaka, jeleni i bor.

Foto: TZ Bakar


Da čarolija bude potpuna, pobrinula se ekipa iz dBoki, sound & light koja je napravila odličan štimung u ovo blagdansko doba postavivši niz zvučnika duž čitave rive, s kojih odzvanja pravo blagdansko raspoloženje u periodu od 9 do 12 sati i od 16 do 21 sat. Hodajući osvjetljenom bakarskom rivom, u vašoj šetnji svuda vas prati ugodan zvuk prigodne glazbe što svakako doprinosi veselom ozračju i podizanju raspoloženja.

Foto: TZ Bakar

Turistička zajednica pripremila je i prigodni blagdanski natječaj za sve ugostitelje na području Grada Bakra pod nazivom „Najljepši božićni ugođaj“. Time žele potaknuti svoje ugostitelje da obogate božićnu ponudu jela i pića te da svako mjesto dodatno ukrase svojim maštovitim božićnim dekoracijama.
Za najljepše uređene ugostiteljske objekte pripremljene su i bogate novčane nagrade i to za:

1. mjesto 2.000,00 kuna
2. mjesto 1.000,00 kuna
3. mjesto 500,00 kuna

Foto: TZ Bakar



Još jedan novitet ove godine je i prigodni božićni foto kutak koji je postavljen na Masarykovoj obali. Posebnost ovog foto kutka je što vam se u vašoj fotografiji pridružuje čitav stari grad Bakar koji se ponosno uzdiže iznad divno okićene klupice kao najljepša kulisa… No on je poseban iz još jednog razloga – osmislile su ga i dekorirale djelatnice Grada Bakra i Turističke zajednice, što mu daje i jednu vrlo osobnu notu.

Da ne bi sve ostalo samo na lijepim dekoracijama, za događanja će se pobrinuti vrijedne bakarske udruge.  
KUU Sklad u sklopu adventa priprema eko akcije u suradnji sa školama i vrtićima, postavljanje plutajućih jaslica u Jaz i veliki božićni koncert „Bakru na dar“ zakazan za 18. prosinca u Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru te „Pejmanje“ na Stipanje, 26. prosinca, čuvajući tako staru bakarsku tradiciju.

Udruga La Bamba priprema pravi božićni ugođaj u prostorijama svoje Udruge pa ukoliko se zaželite tradicionalnih božićnih kolača ili se pak poželite slikati s djedom Božićnjakom, družiti  s Gradskom stražom Bakar, ili samo želite zaplesati, onda je Senjska ulica u Bakru prava adresa za vas u periodu od 16. do 25. prosinca.

Foto: TZ Bakar


Stoga, u svojem obilasku divno okićenih destinacija, neka vam se na vašem popisu nađe i Bakar. Iako Grad sjaji sjajem tisuće lampica, to se ne može mjeriti sa sjajem u dječjim očima, stoga svakako sa svojim mališanima navratite ovog Božića i do Bakra, vjerujemo da nećete požaliti.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.