Završeni radovi na uređenju zadarske ribarnice

Foto: Facebook

ZADAR – Nakon mjesec dana intenzivnih radova na preuređenju, zadarska Ribarnica u petak će ponovno otvoriti svoja vrata. U tijeku je finalno šminkanje prostora koji novo lice dobiva nakon čak 40 godina.

– Jako smo zadovoljni kako sve izgleda na kraju odrađenog posla. Pogotovo što je završeno prije planiranog roka 15. prosinca. Novo je i uredno, higijenski zadovoljava sve potrebne standarde. Riba će se prodavati u novim kadicama od inoxa, koji je puno bolji materijal za tu namjenu i na ledu, što je puno ispravnije za kupce – rekao je za Zadarski.hr direktor zadarske Tržnice, Tomislav Letinić.

Pripremni radovi, rušenje, postavljanje podnih obloga, novih keramičkih pločica na zidove i stupove, zamjena sudopera i elektro instalacija. Sve to odrađeno je u zadnjih mjesec dana kao prva faza uređenja, a ukupna vijednost radova je oko milijun kuna.

– Pola tog iznosa, oko 550 tisuća, naša je investicija, a ostatak moramo zahvaliti Zadarskoj županiji i njihovom upravnom odjelu za poljoprivredu i ribarstvo koji su nam osigurali sredstva za nabavku rashladne komore, novog ledomata i inox kadice na koje smo nakadno stavili postolja. Tu su i dva televizora na kojima će se moći pogledati izložbe podmorja Đanija Iglića te Brkanove fotografije stare tržnice, koje imamo i na zidovima u velikom formatu – kaže Letinić dodajući kako se početkom siječnja odmah kreće u drugu fazu radova što znači uređenje hodnik, skladišta te sanitarnog čvora.

Zbog epidemioloških mjeta, u petak nije planirana posebna svečanost na otvorenju. Ali, fritula će ipak biti jer nije mala stvar obnoviti peškariju nakon 40 godina…

D.G.