1 min. čitanja

Završeni radovi na uređenju zadarske ribarnice

Završeni radovi na uređenju zadarske ribarnice
Foto: Facebook

ZADAR – Nakon mjesec dana intenzivnih radova na preuređenju, zadarska Ribarnica u petak će ponovno otvoriti svoja vrata. U tijeku je finalno šminkanje prostora koji novo lice dobiva nakon čak 40 godina.

– Jako smo zadovoljni kako sve izgleda na kraju odrađenog posla. Pogotovo što je završeno prije planiranog roka 15. prosinca. Novo je i uredno, higijenski zadovoljava sve potrebne standarde. Riba će se prodavati u novim kadicama od inoxa, koji je puno bolji materijal za tu namjenu i na ledu, što je puno ispravnije za kupce – rekao je za Zadarski.hr direktor zadarske Tržnice, Tomislav Letinić.

Pripremni radovi, rušenje, postavljanje podnih obloga, novih keramičkih pločica na zidove i stupove, zamjena sudopera i elektro instalacija. Sve to odrađeno je u zadnjih mjesec dana kao prva faza uređenja, a ukupna vijednost radova je oko milijun kuna.

– Pola tog iznosa, oko 550 tisuća, naša je investicija, a ostatak moramo zahvaliti Zadarskoj županiji i njihovom upravnom odjelu za poljoprivredu i ribarstvo koji su nam osigurali sredstva za nabavku rashladne komore, novog ledomata i inox kadice na koje smo nakadno stavili postolja. Tu su i dva televizora na kojima će se moći pogledati izložbe podmorja Đanija Iglića te Brkanove fotografije stare tržnice, koje imamo i na zidovima u velikom formatu – kaže Letinić dodajući kako se početkom siječnja odmah kreće u drugu fazu radova što znači uređenje hodnik, skladišta te sanitarnog čvora.

Zbog epidemioloških mjeta, u petak nije planirana posebna svečanost na otvorenju. Ali, fritula će ipak biti jer nije mala stvar obnoviti peškariju nakon 40 godina…

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.