1 min. čitanja

VIDEO Istarska policija spasila ženu iz rijeke, u tijeku potraga za djetetom

VIDEO Istarska policija spasila ženu iz rijeke, u tijeku potraga za djetetom
Foto: MUP / Screenshot

BUJE – Policijski službenici su iz nabujale rijeke uspjeli spasiti tursku državljanku, a u tijeku je traganje za djetetom za koje se pretpostavlja da ga je odvukla riječna struja.

Jučer u večernjim satima, policija je zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć. Policijski službenici utvrdili su kako se radi o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju.

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja, žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski policijski službenik, slovenski policijski službenik i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno na slovensku stranu obale.

Na slovenskoj strani Dragonje, pronađeno je još jedno dijete i 18-godišnjak koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke, a prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke.

Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djeci i 18-godinjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj.

Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći, zajedno s vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad bila neuspješna. Mjere traganja nastavljaju se i tijekom današnjeg dana.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.