1 min. čitanja

Grad Pula i građevinari postigli dogovor oko radova u turističkoj sezoni

Grad Pula i građevinari postigli dogovor oko radova u turističkoj sezoni
Foto: Pixabay/Ilustracija

PULA – Turizam je osnovna grana domaćeg gospodarstva, a Hrvatska ima najveći udio turizma u BDP-u u Europi. Mi bez turista ne možemo, no turisti bez nas mogu. Osobito ako im odmor u Lijepoj našoj prisjedne.

Ljetos smo pisali o uznemirenim turistima diljem Jadrana kojima usred sezone pored apartmana buče bageri i drobilice. Iako postoji Zakon o gradnji koji je regulirao građevinske radove u turističkoj sezoni, o toj temi i dalje se raspravlja. Nakon nekoliko tjedana natezanja, konačno je pao dogovor između pulske gradske uprave i građevinaraca, koji se međutim oko iste teme nisu uspjeli dogovoriti i s općinama Medulin, Fažana i Ližnjan.

Predstavnici struke i turistički djelatnici postigli su kompromis oko predložene odluke prema kojoj će potpuna zabrana radova na snazi bili od 15. srpnja do 15. kolovoza 2022. godine, dok će od 1. do 14. srpnja te od 16. do 31. kolovoza radovi biti dozvoljeni s ograničenim vremenom od 9 do 17 sati te subotom od 9 do 14, sati. Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima i dalje neće biti dozvoljeni građevinski radovi.

O novoj Odluci privremene zabrane izvođenja radova u 2022. godini na području Grada Pule odlučivat će vijećnici na sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.