1 min. čitanja

ACI u ovoj godini ostvario bolju zaradu nego rekordne 2019.

ACI u ovoj godini ostvario bolju zaradu nego rekordne 2019.
Foto: ACI / Facebook

RIJEKA – Sjajna godina je iza najvećeg lanca marina na Mediteranu – kompanije ACI d.d., koja je unatoč slabašnoj predsezoni, ostvarila odlične rezultate u srcu sezone. Račune im nije pomrsila niti pandemija pa radnicima nisu smanjivali plaće unatoč krizi.

U Rijeci je održano tradicionalno druženje predstavnika ACI-ja s medijima na kojem se čelništvo najveće domaće nautičke kompanije pohvalilo sedmoj sili kako im je godina na izmaku donijela unosne poslove, ali i suradnju s njemačkom grupacijom Lürssen, s kojima su osnovali tvrtku ACI–GITONE d.o.o.

– Treći kvartal je pokazao puni potencijal hrvatskog turizma pa tako i nautičke ponude. Mi smo u tom kvartalu ostvarili veće prihode nego rekordne 2019. i sada čekamo završni obračun kako bismo sumirali što nam je ova godina u finacijskom smislu ukupno donijela – istaknuo je predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

Pred ACI-jem je i jedna od najvećih investicija u nautički turizam u Hrvatskoj – izgradnja luke nautičkog turizma Porto Baroš, u kojoj će se nalaziti luka za megajahte, a za što je ACI dobio koncesiju. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za buduću ACI marinu Rijeka te izrada studije utjecaja na okoliš i maritimne studije.

Cilj je, kazao je Pavić, do kraja iduće godine ishoditi lokacijsku dozvolu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.