1 min. čitanja

ČIST BOŽIĆ I BISTRA NOVA GODINA Najavljena tradicionalna akcija čišćenja podmorja u Splitu

ČIST BOŽIĆ I BISTRA NOVA GODINA Najavljena tradicionalna akcija čišćenja podmorja u Splitu
Foto: UPA Rostrum / Facebook

SPLIT – Ususret blagdanima Udruga podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita u subotu 18.12.2021, najavljuje božićnu akciju čišćenja podmorja.

Ekološka božićna akcija koja je tradicija Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum Split još od njegovog osnutka 2016. godine održavat će se od platoa ispred kluba Zenta sve do Katalinić briga.

– Razlog novoj lokaciji su uspješno provedene prethodne božićne na gradskim kupalištima, gdje je samo na kupalištu Žnjan izvađeno preko 450m3 otpada i 2000 automobilskih guma, te se sada novim lokacijama mogu posvetiti jednaka pažnja i predanost. Ove godine uz partnera Ekološko Društvo Picigin Bačvice, te potporu Turističke zajednice grada Splita, kultnog caffe bara Žbirac,  puba PlanB,  restorana Šug i bistroa Ćiba, okupit će se 70-ak ronioca iz ronilačkih klubova diljem Hrvatske i regije uz brojne volontere da s nama upriliče ove blagdane još jednom “čistkom” pod nazivom “Čist Božić i bistra Nova godina!” – poručuju organizatori.

Foto: UPA Rostrum

Planira se ponovno formirati jelka od prikupljenog otpada kako bi se ukazalo na nužnost provođenja ovakvih akcija u našem podmorju, te senzibiliziralo građane o važnosti očuvanja okoliša.

– Veselimo se subotnjem druženju, te svim gostima akcije koji će se okupiti na gradskoj plaži Bačvice s početkom u 10:00 sati, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera – poručili su.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.