VIDEO Eksplodirao ribarski brod koji je prevozio 15 milijuna dolara vrijednu drogu

Foto: NAVCENT Public Affairs

Američka mornarica spasila je uz obalu Omana 5 Iranaca, osumnjičenih za krijumčarenje droge na brodu koji su kasnije zapalili kako bi se riješili tragova. 

Na videosnimci koju je objavila američka mornarica vidi se tradicionalno plovilo, poznatije kao dau, te nekoliko muškaraca koji su, nakon što su uočili mornarički brod koji plovi prema njima, počeli užurbano polijevati svoj brod nekakvom tekućinom.

Potom se vidi dim koji počinje sukljati iz unutrašnjosti broda te na koncu i eksplozija. U pomoć im je priskočio patrolni brod USS Sirocco čija posada je na gorućem brodu pronašla više od tonu i pol hašiša, oko 500 kilograma metamfetamina te oko 30 kilograma heroina.

Spašeni krijumčari dobili su liječničku pomoć te su predani vlastima u Omanu. Na brodu je navodno bio još jedan muškarac, no njemu se nakon eksplozije gubi svaki trag.

Procjenjuje se da je vrijednost pronađene droge nešto veća od 14,7 milijuna dolara. No s obzirom da je dio droge izgorio u požaru, vjeruje se da je vrijednost “zabranjenog” tereta bila daleko veća.

 

K.B.