POZNAT NOVI VLASNIK Nekretnine u uvali Prtljug na Ugljanu prodane za 21,4 milijuna kuna

Foto: Silvijo Košta / Google Maps

Nakon hotela i zemljišta u Kožinu, DDM REO Adria postat će novi vlasnik i preostale najvrjednije imovine Vigens Investa – golemog građevinskog zemljišta u uvali Prtljug na otoku Ugljanu.

Tvrtka-kći razlučnog vjerovnika, švicarskog špekulantskog fonda DDM Invest III AG, ponudila je cijenu koja je odgovarala početnoj u iznosu od 21.414.750 kuna. Kako drugog interesa nije bilo, Trgovački sud u Zadru utvrdio je da su ispunjene pretpostavke da im se dosudi ova imovina, piše 057.info.

Riječ je o površini od 68.762 m2, smještenoj uz samu obalu, 1.500 m od asfaltirane glavne prometnice otoka Ugljana i oko devet kilometara od Preka. Zemljište se nalazi unutar T2/T3 zone ugostiteljsko turističke namjene te mu je, prema procjeni sudskog procjenitelja, vrijednost na tržištu 28.553.000 kuna, odnosno 55 eura po metru četvornom. Kako bi se dovršila kupoprodaja nekretnine po cijeni od 21.4 milijuna kuna, novi vlasnici u roku od mjesec dana moraju uplatiti iznos preostale kupovnine.

Tako je na prvom bubnju s popustom od 7 milijuna kuna otišlo i zemljište Vigens Investa, tvrtke koju je prije stečaja vodila istaknuta zadarska HDZ-ovka Elvira Sterle, a protiv koje je zbog sumnje u nezakonite isplate pašarina ovoj tvrtki podignuta optužnica.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: