2 min. čitanja

U pet požara u Primorsko-goranskoj županiji, šteta od najmanje 150 000 kuna

U pet požara u Primorsko-goranskoj županiji, šteta od najmanje 150 000 kuna
Foto: Facebook / Ilustracija

Policija je tijekom prošlog vikenda zaprimila pet prijava o požarima što su izbili u obiteljskim kućama i stanovima na području Primorsko-goranske županije. Na području Novog Vinodolskog u obiteljskoj kući je požar izazvao kvar na električnoj grijaćoj deki. Požar se dogodio u razdoblju između 5. studenoga i 17. prosinca te je zahvatio namještaj u spavaćoj sobi, klima uređaj i druge predmete dok su ostali stambeni dijelovi kuće zacrnjeni od dima. Prema utvrđenom, požar se nakon određenog vremena sam ugasio, a materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 100 tisuća kuna.

U obiteljskoj kući u Velom Lošinju je jučer također električni uređaj izazvao požar. U kupaonici je ,naime, zbog tehničkog kvara električnih dijelova tuš kabine buknuo požar koji su vlasnici sami ugasili, a osim tuš kabine, požarom su oštećeni i ostali dijelovi kupaonice. Jučer se i na području Rastočina u Rijeci dogodio požar u stanu, manje materijalne štete, koji je izazvan pak gorjenjem svijeća u kuhinji.

Dan prije u subotu, 18. prosinca, je požar izbio i u obiteljskoj kući na području Ičića kod Opatije gdje se zapalila peć na drva te su ga vatrogasci ugasili, a istog dana u ugostiteljskom objektu u Njivicama na Krku se zapalio dimnjak i izazvao požar pa su također intervenirali vatrogasci. Ovim požarima oštećeni su hrvatski državljani, a sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 150 000 kuna.

Policija stoga poziva građane i ovom prilikom na oprez te redoviti nadzor električnih uređaja koje koriste u domaćinstvu kako neispravni ne bi izazvali požar i veću materijalnu štetu ili stradavanje u najgorem slučaju.

– Posebice upozoravamo građane da je u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana povećana opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja božićnih dekoracija. Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće koje se ostavljaju bez nadzora u blizini božićnog drvca mogu izazvati požar. Podsjećamo da se božićno drvce ne smije postavljati u blizini izvora topline, a ne preporučuje se koristiti prskalice ili svijeće u blizini božićnog drvca! – upozoravaju iz policije i dodaju:

– Svim građanima želimo mirne i vesele predstojeće blagdane, bez ikakvih požara, a ukoliko se dogode odmah nazovite vatrogasce na broj 193 i policiju na 192!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.