1 min. čitanja

Pogledajte kako su najmlađi hvarski umjetnici oslikali veliki zidni kalendar za 2022. godinu

Pogledajte kako su najmlađi hvarski umjetnici oslikali veliki zidni kalendar za 2022. godinu
Foto: Pixabay/Ilustracija

HVAR – Turistička zajednica grada Hvara posljednjih nekoliko godina priprema zidne kalendare, koji su prepoznati kao turistički suvenir. Svake godine bude podijeljeno više od 1500 kalendara koji su dijela hvarskih umjetnika. Ove godine kalendar ima posebnu vrijednost.

– Ove godine ideja je bila stvoriti nešto posebnije, te smo za umjetnike odabrali učenike Osnovne škole Hvar i Osnovne škole Jelsa – Područna škola Sveta Nedjelja. Kroz dječju maštu i njihov pogled na grad Hvar i Svetu Nedjelju stvoreno je “vrhunsko umjetničko djelo” koje će već po prvim reakcijama Hvarana u 2022. godini ukrašavati veliki broj zidova – istaknuo je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Foto: Visithvar.hr

Iz Turističke zajednica grada Hvara zahvaljuju se svim učenicima i profesorima koji su svojim slikama dali veliki doprinos izradi kalendara, kojim se na jedan slikoviti način završava ovogodišnja turistička godina i promocija destinacije.

A Hvar ima razloga za zadovoljstvo jer dok su mnoge razvikane destinacije na Mediteranu i ove godine trpile posljedice pandemije, Hvar je ostvario 70% turističkog prometa iz 2019. godine, tj. na području grada Hvara ostvareno je 116.000 dolazaka i 520.000 noćenja.

Za sve koji žele uživati u djelu najmlađih hvarskih umjetnika, kalendar je dostupan u uredu Turističke zajednica grada Hvara te na web stranici visithvar.hr.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.