2 min. čitanja

Predstavljene 52 tematske pješačke staze Splitsko-dalmatinske županije

Predstavljene 52 tematske pješačke staze Splitsko-dalmatinske županije
Foto: TZ SD

SPLIT – Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila je 52 tematske pješačke staze Splitsko-dalmatinske županije u dužini od 327 kilometara na obali, otocima i u Zagori.

Tematske staze koje je kao novi turistički proizvod predstavljaju iskorak prema aktivnom turizmu i novom turističkom sadržaju na tragu svjetskih traženja turista za sve dužim boravkom na otvorenom sa osmišljenom pričom i originalnom ponudom. Kako bi gosti još prije stizanja u Srednju Dalmaciju mogli točno vidjeti na koji se način mogu aktivno odmarati i šetati atraktivnim pejzažima, sve tematske staze obrađene su i prezentirane u digitalnom obliku i Google Street View snimkom svake od njih, te kroz dvije brošure – temastke staze otoka i druga tematske staze obalne Srednje Dalmacije.

– Lokalne turističke zajednice su predložile staze koje nose  priču ili zanimljivost, pa po tome staze nose nazive. Naš cilj je disperzirati turistički promet na cijelu godinu i na sve dijelove naše županije, jer Srednja Dalmacija ima sve preduvjete za to. Ove tematske staze dodatan su sadržaj, posebno zbog Google Street Viewa koji je prvi put na ovakav način implementiran u ovaj turistički proizvod. Turističkim agencijama pruža mogućnost da priče tematskih staza oblikuju u svoje kreativne turističke proizvode, a TZ županije će sve pratiti aktivnim marketingom na inozemnom tržištu predstojećih mjeseci – rekao je Joško Stella, direktor TZSD županije.

Inače, sve tematske staze su postavljene na GoogleMaps kao StartPoint, svaka je snimljena kao GoogleStreetView sa  Googleovom lokacijom. Ti podaci su stavljeni na Strava aplikaciju koja je najkorištenija svjetska aplikacija za šetače, te na Alltrails koju koriste svi koji se bave aktivnim odmorom.

Sve je i na TripAdvisoru, a na novoj web stranici TZ županije će biti opisi, slike i linkovi da svatko na svojem mobitelu može pratiti svaki svoj korak tematskom stazom.

Inače, Splitsko – dalmatinska županija je prva regija u Europi koja je kroz Google kartu uvela Google Sea view koji će svojim korisnicima omogućiti prikaz kompletne morske rute duž obale ove županije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Splitsko-dalmatinska županija prva u Europi uvela Google Sea view
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.