2 min. čitanja

TRAGEDIJA U pomorskoj nesreći kod Madagaskara poginulo više od 80 osoba – U moru završio i potražni helikopter

TRAGEDIJA U pomorskoj nesreći kod Madagaskara poginulo više od 80 osoba – U moru završio i potražni helikopter
Foto: Screenshot/Twitter

Najmanje 83 osobe su poginule, a za 5 osoba se traga nakon pomorske nesreće koja se dogodila uz sjeveroistočnu obalu Madagaskara. U potražnoj akciji nastradao je i policijski helikopter u kojem se nalazio šef policije.

Strašna nesreća dogodila se u ponedjeljak navečer uz sjeveroistočnu obalu Madagaskara kada je u pretrpani teretni brod, koji nije niti smio prevoziti putnike, počela prodirati voda. More je potopilo strojarnicu broda koji je potom počeo tonuti. Poginule su 83 osobe, 5 ih je spašeno, a za još 5 ih se traga, piše Reuters.

Da tragedija bude još veća tijekom potrage za nestalim putnicima u more se srušio spasilački helikopter, u kojem se nalazio ministar policije Serge Gellé koji je u moru proveo više od 12 sati prije nego li ga je, sasvim slučajno, uočio lokalni ribar.

Gellé je istražiteljima ispričao kako je preživio držeći se za otpalo pilotsko sjedalo koje mu je poslužilo kao plutača.

Foto: Ministar policije i tehničar po izlasku iz bolnice/Twitter

– Znao sam da ću teškom mukom doći do kopna jer se nisam mogao boriti s valovima. Stigao bih na 500 metara od obale i valovi bi me opet povukli. Zahvaljujem nebesima što se u blizini našao ribar. Na moju nesreću kanu je bio premali da obojica stanemo u njega pa se ribar vratio na obalu po veći čamac. Ja sam ja za to vrijeme čekao još dva sata u moru – ispričao je Gellé novinarima ispred bolnice.

https://twitter.com/LoveWorld_Peopl/status/1473780071097843722?s=20

Još jedan putnik iz helikoptera, mehaničar, pronađen je živ, dok se za dva člana posade još uvijek traga. Potraga je tijekom jutra nastavljena i za nestalim putnicima s potopljenog teretnog broda.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.