SPASIO ČOVJEKA OD UTAPANJA Zahvalnica egipatskom kapetanu za humanost

Foto: Luka Rijeka / MUP

RIJEKA – Jučer je u prostorijama Postaje pomorske i aerodromske policije u Rijeci dodijeljena zahvalnica Tomislava Dizdara, načelnika Policijske uprave primorsko – goranske  pomorskom kapetanu imena Mohamed Refaat Mostaf Elalamy za pružanje pomoći prilikom spašavanja utopljenika iz mora u Rijeci, 15. prosinca ove godine. 

Naime, kapetan, je zajedno s policijskim službenikom navedene postaje Damirom Klasićem pomogao izvući utopljenika na obalu.

Zahvalnicu mu je uručio Damir Brnas,  načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije zahvalivši mu za nadasve human i nesebičan čin. Također, kao znak pažnje Turističke zajednice, načelnik mu je uručio i Monografiju grada Rijeke kao prijestolnice kulture 2020. godine i Ilustrativnu zbirku o povijesti riječkog karnevala.

Foto: MUP

Kapetan, inače egipatski državljanin, navodi da je pomorac 13 godina i da zaista uživa u poslu kojeg radi. Doduše, dugo je odvojen od obitelji, jer provede i do sedam mjeseci na brodu. Za svoj humani čin skromno kaže da je to bila njegova dužnost, pomoći unesrećenom čovjeku u nevolji.

Zahvalio se na prigodnom prijemu kojim je bio ugodno iznenađen, navodeći da će mu Rijeka i njeni građani ostati u lijepom sjećanju.

D.G.