1 min. čitanja

SPASIO ČOVJEKA OD UTAPANJA Zahvalnica egipatskom kapetanu za humanost

SPASIO ČOVJEKA OD UTAPANJA Zahvalnica egipatskom kapetanu za humanost
Foto: Luka Rijeka / MUP

RIJEKA – Jučer je u prostorijama Postaje pomorske i aerodromske policije u Rijeci dodijeljena zahvalnica Tomislava Dizdara, načelnika Policijske uprave primorsko – goranske  pomorskom kapetanu imena Mohamed Refaat Mostaf Elalamy za pružanje pomoći prilikom spašavanja utopljenika iz mora u Rijeci, 15. prosinca ove godine.

Naime, kapetan, je zajedno s policijskim službenikom navedene postaje Damirom Klasićem pomogao izvući utopljenika na obalu.

Zahvalnicu mu je uručio Damir Brnas,  načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije zahvalivši mu za nadasve human i nesebičan čin. Također, kao znak pažnje Turističke zajednice, načelnik mu je uručio i Monografiju grada Rijeke kao prijestolnice kulture 2020. godine i Ilustrativnu zbirku o povijesti riječkog karnevala.

Foto: MUP

Kapetan, inače egipatski državljanin, navodi da je pomorac 13 godina i da zaista uživa u poslu kojeg radi. Doduše, dugo je odvojen od obitelji, jer provede i do sedam mjeseci na brodu. Za svoj humani čin skromno kaže da je to bila njegova dužnost, pomoći unesrećenom čovjeku u nevolji.

Zahvalio se na prigodnom prijemu kojim je bio ugodno iznenađen, navodeći da će mu Rijeka i njeni građani ostati u lijepom sjećanju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pomorski policajac iz Rijeke spasio utopljenika iz mora
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.