Kako je web stranica istarskog mjesta postala jedna od najboljih promotora održivog razvoja turizma Istre

Foto: Promo

BALE – Preko 276.000 posjetitelja tijekom pandemijske 2021. godine je istražilo web stranicu o Balama, malom mjestu od svega 1000 stanovnika.

Posjetitelji najviše cijene kvalitetne preporuke kada se nađu na mjestu kojega tek trebaju istražiti. Tako smo, vođeni entuzijazmom, iskustvom i znanjem osmislili i izradili internetski portal www.bale-valle.com koji gostima savjetuje što bi mogli raditi i posjetiti tijekom odmora u Balama i Istri.

– Cilj nam je da na ovom neovisnom turističkom portalu promoviramo mjesto Bale i okolicu kao idealno polazište za istraživanje cijele Istre, pa i šire. Istovremeno, objavljeni sadržaj služi da privuče nove goste, ali i da djeluje kao vodič gostima koji su već u Balama i Istri – kazuje nam Slaviša Srdić, osnivač portala bale-valle.com.

Osim Hrvata, najviše dolaze Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Talijani

– Kontinuirano radimo na unosu novog sadržaja, pokrećemo dodatne opcije filtriranja i prikazivanja sadržaja prilagođenog posjetitelju, te iste prezentiramo putem društvenih mreža, a u izradi je i mobilna aplikacija. Na portalu se sadržaji objavljuju na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku. Najveći broj posjetitelja je iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Austrije i Italije. Najvažnije je da dajemo preporuke samo za stvari koje se uklapaju u našu viziju održivog razvoja istarskog i hrvatskog turizma – priča Srdić.

Stranice su prilagođene prikazivanju na mobitelima, tabletima i stolnim računalima. Na primjer, sa stranice svakog izleta, mjesta, plaže, događanja ili nečeg drugog opisanog na portalu, mobitelom se može odmah krenuti u navigaciju, vidjeti vremensku prognozu za tu lokaciju, te doznati mnoge bitne napomene ovisno o vrsti sadržaja.

Preporučeni objekti za smještaj, restorani, barovi, mjesta za posjetiti te događanja su uvršteni besplatno čime želimo dodatno pomoći zajednici.

Tražite li još uvijek neotkrivene dijelove Istre, sigurno ćete kutak za sebe pronaći u Balama, već sada poznatom mjestu po Last Minute Open Jazz Festivalu, no u ovo tiho doba godine valja tamo svratiti da biste odmorili dušu. Kako i gdje? Pogledajte na bale-valle.com!

J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

BALE IMAJU IDEJU ŠTO PONUDITI TURISTIMA: Zabava ne mora nužno biti buka i kič!