2 min. čitanja

Prvi božićni ribolov „Fala ti more“ u Sutivanu

Prvi božićni ribolov „Fala ti more“ u Sutivanu
Foto: Franjo Mlinac

SUTIVAN – Ni kiša koja je uporno sipila ni poprilično uzburkano more nisu spriječili natjecatelje prvog božićnog ribolova „Fala ti more“ u Sutivanu na otoku Braču da pokažu svoju vještinu, neki iz barki a neki s obale, kako je tko bio u mogućnosti.

Od ukupno 12 prijavljenih ekipa osam ih je isplovilo s posadama brodica na more dok su ostali, uglavnom juniori kluba SRK Kalamuc sudjelovali ribolovom s obale. Natjecanje je trajalo od 8.30 do 11 sati kada su svi brodovi morali biti natrag u luci. Ulov je bio lijep i raznovrstan, ukupno 11,45 kg ribe, uglavnom arbuna i kanjaca ali bilo je tu i lokardi, šnjura, fratara, komarči, pirki, špara i knezova.

Foto: Franjo Mlinac

Najuspješnija u ekipnoj konkurenciji bila je ekipa „Sić pun ribe“ (D.Žuljević, D.Mlinac i F.Mlinac) sa 2733 gr ulova, zatim „Brundo“ (G.Bogdanović) sa 2529 gr i na trećem mjestu „Bartolomej“ (V.Vladislavić i B.Lukšić) sa 2031 gr. Nagradu za najveću ribu natjecanja, pagra od 311 gr osvojila je ekipa „Tim spinela“ (J.Lukšić i N.Lukšić), najvećeg kanjca od 117 gr imala je ekipa „Pećar’s“ (P.Pećar i I.Pećar) a najvećeg arbuna od 262 gr ekipa „Brundo“ (G.Bogdanović).

U vaganju ribe uz članove kluba sudjelovao je i stručni suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu Nedo Ivanović koji se brinuo i da sva prijavljena riba bude dozvoljene veličine, a svi natjecatelji dobili su i po jedan kalendar Instituta za 2022. g. Svi pobjednici osvojili su pehare i medalje, a pobjednički tim i poseban prijelazni pehar natjecanja koji će biti u njihovim rukama sve do sljedeće godine. Za sve natjecatelje i navijače organiziran je prigodni domjenak uz kuhano vino i fritule, a juniori kluba Kalamuc dobili su i prigodne poklone koje im je uručila predsjednica kluba SRK Kalamuc.

Foto: Franjo Mlinac

Franjo Mlinac

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.