POŽARI NA OTOKU CRESU Izgorio apartman, isključen tehnički čimbenik, policija istražuje uzroke

Foto: DVD Cres

CRES – Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres, u suradnji s protupožarnim inspektorom, dovršili su očevide požara koji su 23. i 24. prosinca izbili na području otoka Cresa. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ih djelatnici DVD-a Cres.

Jučer, oko 22,30 sati, izbio je požar u apartmanu u vlasništvu 82-godišnje talijanske državljanke. Izgorio je namještaj i drugi predmeti unutar apartmana, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Noćas, oko 1,55 sati došlo je do požara unutar kontejnera za odlaganje otpada kojom prilikom je izgorio otpad. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 4000 kuna, a oštećena je komunalna tvrtka sa sjedištem u Cresu.

– Dok jedna ekipa vrši osiguranje nakon prvog požara koji smo ugasili oko 00:30, druga ekipa nakon pospreme opet mora u akciju,požar kontejnera u naselju Grabar. Nadamo se da je to sve za danas – napisali su pripadnici DVD-a Cres.

Prema rezultatima oba očevida za uzroke požara isključuje se tehnički čimbenik. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile relevantne činjenice vezane za navedene požare.

I.B.