1 min. čitanja

Nacionalni park Brijuni dobio novi putnički brod za prijevoz posjetitelja

Nacionalni park Brijuni dobio novi putnički brod za prijevoz posjetitelja
Foto: Tehnomont Shipyard

Nacionalni park Brijuni postao je vlasnikom novog putničkog broda za prijevoz turista, a primopredaja broda održana je na sami Badnjak. Brod je financiran europskim sredstvima u sklopu projekta “Novo ruho Brijuna”.

Putnički katamaran “Mali Brijun” dužine nešto manje od 22 metra i širine 9 metara, porinut je još 30. lipnja u pulskom Tehnomont Brodogradilištu, no sada je predan Javnoj ustanovi NP Brijuni. Brod može primiti 150 putnika, od čega zatvoreni dio ima 100 sjedećih mjesta među kojima i 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Brod je aluminijske konstrukcije i pogonjen diesel električnom propulzijom, piše Glas Istre.

Ugovor o projektiranju i gradnji putničkog broda vrijedan je oko 15,5 milijuna kuna te je dio aktivnosti projekta “Novo ruho Brijuna”, najvećeg brijunskog projekta do sada, prvog koji je dijelom financiran putem europskih strukturnih i investicijskih fondova, dok su dio investicija pokrili Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i NP Brijuni.

Nacionalni park će u sklopu projekta “Novo ruho Brijuna” dobiti i nove smještajne kapacitete za provođenje posebnih programa poput škola u prirodi, znanstvenih, umjetničkih i stručnih radionica.

Vrijednost cjelokupnog projekta određena je na maksimalnih 41,7 milijuna kuna. Ukupno prihvatljivi troškovi projekta iznose 32,1 milijun kuna od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurava 85%, iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 15% sredstava.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.