1 min. čitanja

Zbog krađe brodskog goriva raspisana međunarodna tjeralica za odbjeglim pomorcima

Zbog krađe brodskog goriva raspisana međunarodna tjeralica za odbjeglim pomorcima
Foto: Pixabay/Ilustracija

Krađa goriva klasičan je oblik pomorskog piratstva koji je godinama bio uobičajen za jugoistočnu Aziju i Gvinejski zaljev. No što kada brodsko gorivo postane plijen posadi?

Baš takav slučaj nedavno se dogodio u Maleziji, gdje tamošnja pomorska agencija istražuje slučaj u kojem je 12 članova posade tankera Ocean Pride optuženo za krađu više od milijun i pol litara dizela iz vlastitog broda.

Incident se dogodio početkom listopada 24 nautičke milje od obale, u blizini istočnog ulaza u Singapurski tjesnac. Odmah po dojavi djelatnici malezijske agencije za pomorsku sigurnost kreću na mjesto događaja gdje pronalaze napušteno plovilo.

Inspekcijskim nalazom utvrđeno je da iz broda isisano više od milijun i pol litara dizelskog goriva vrijednog 1,7 milijuna dolara. Sumnja je odmah pala na 12 članova posade, koji su optuženi za krađu i bijeg s broda.

Svi redom i dalje su nedostupni malezijskom pravosuđu, zbog čega su tamošnje vlasti zatražile pomoć Interpola u hvatanju odmetnutih pomoraca, za kojima je na koncu raspisana i međunarodna tjeralica.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.