1 min. čitanja

Na šibenskom Baldekinu postavljena javna slavina – Iz grada najavljuju: “Biti će ih još”

Na šibenskom Baldekinu postavljena javna slavina – Iz grada najavljuju: “Biti će ih još”
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Pitka voda trebala bi biti dostupna svima i trebala bi biti besplatna. Nažalost, pitka voda postala je u mnogim dijelovima svijeta ne samo privilegija, već luksuz. Na svu sreću Hrvatska je bogata vodom, a mnogi gradovi osigurali su svojim stanovnicima lako dostupnu pitku vodu kroz javne slavine. Jedna takva, treća po redu u gradu, osvanula je i u šibenskom parku kod Spomenika braniteljima.

Kako su priopćili iz šibenske gradske uprave, slavina je postavljena u sklopu projekta „Ši plastic FREE”, financiranog od strane Europske unije, te je bila jedna od aktivnosti šireg projekta C-Change. Postavljanje je bilo dijelom stvaranja zelene infrastrukture grada Šibenika, a u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj planiraju instalirati više slavina s pitkom vodom po gradu.

– Imamo javnu špinu na Poljani, i na Draženovom igralištu, a sad smo jednu postavili i na Baldekinu. Svakodnevno dobivamo pitanja građana kada ćemo postaviti špine na igralištima i kod škola. Ovim putem pozivamo ravnatelje škola da nam se jave kako bismo preko EU projekata postavili javne slavine u dvorištima obrazovnih ustanova – poručio je pročelnik Odjela Petar Mišura.

Javne slavine sve više se koriste u Europi, što je i namjera Europske unije kroz program Zelena Europa, a na ovaj način nastoji se smanjiti i količina plastičnih boca s vodom.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.