1 min. čitanja

Tanker potonuo nakon sudara sa superjahtom vrijednom 50 milijuna dolara

Tanker potonuo nakon sudara sa superjahtom vrijednom 50 milijuna dolara
Foto: Twitter/SuperYachtFan

Neobična nesreća dogodila se na badnju večer usred Bahama. Luksuzna superjahta sudarila se s tankerom i potopila ga kao od šale.

Nesreća se dogodila 15 nautičkih milja od otoka New Providence na Bahamima kada je u stražnji dio 50-ak metara dugog tankera udarila 60-metarska luksuzna jahta vrijedna 50 milijuna dolara, probivši krmu tankera koji je nedugo nakon sudara potonuo na dubinu od gotovo 600 metara.

Srećom, nitko od 7 članova posade tankera nije ozlijeđen te su spašeni na vrijeme i prevezeni do obale. Što se tiče tereta koji je prevozio tanker, riječ je o teretu poput automobilskog ili morskog plina, koji bi u dodiru sa zrakom trebali ispariti bez da utječu na ekosustav.

Potopljeni tanker plovio je pod zastavom Belizea, a početkom prosinca je pregledan te je utvrđeno da ispunjava sve međunarodne standarde sigurnosti i integriteta plovila. S obzirom na dubinu mora gdje je potopljen, tanker će vrlo vjerojatno ostati na morskom dnu. U suradnji s međunarodnim stručnjacima vlasti Bahama osigurat će potopljeni brod kako bi utjecaj na okoliš bio što manji.

Foto: Moranyachts.com

Što se tiče 50 milijuna dolara vrijedne superjahte koja se sudarila s tankerom, prema podacima web stranice Superyachtfan.com ona je u vlasništvu američkog milijunaša i vlasnika portala Shop.com J.R. Ridingera čije se bogatstvo procjenjuje na nešto više od 300 milijuna dolara, dok vrijednost njegovog poslovnog carstva prelazi milijardu dolara. Nije poznato tko je bio na jahti u trenutku sudara, kao niti kolika je procjenjena materijalna šteta.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.