2 min. čitanja

Poduzetnik javni put zagradio bagerom, oni sve blokirali svojim vozilima, došla i policija

Poduzetnik javni put zagradio bagerom, oni sve blokirali svojim vozilima, došla i policija
Foto: RTL

LOKVA ROGOZNICA – Kao što su to učinili i u studenom, mještani Lokve Rogoznice, naselje Ruskamen, okupili su se i ponovno jučer u obrani javnog puta kojeg je tamošnji poduzetnik zagradio, ovaj put postavljanjem malog bagera.

Prije mjesec dana dočekala ih je spuštena rampa, za Badnjak betonski stupovi, a sad i bager. Riječ je o javnoj, nerazvrstanoj cesti prema obali i hotelu Sagita koju mještani koriste kako bi došli do svojih barki, ali i kafića te u konačnici, plaže.

Rampe su maknuli vlastitom voljom, a isto su učinili i s betonskim blokovima, no bager postavljen noćas nisu mogli sami pa su svojim vozilima u potpunosti zatvorili prolaz i vlasniku hotela, Josipu Milaviću.

Na teren je dakako izašla i policija koja je pozvala pauk službu koja je naposljetku mjesto događaja napustila bez intervencije. Mještani su naime svoja vozila maknuli.

“U navedenom događaju ispunjeni su uvjeti za premještanje vozila sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama angažirano je specijalno vozilo te je u ovim trenutcima u tijeku uklanjanje vozila koja su blokirala kolni prilaz. Za sada nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira”, izvijestili su iz policije za RTL.

Vlasnik hotela među sugrađane nije došao, a oni će, kako nam govore, uz put nastaviti dežurati do daljnjeg.

U međuvremenu, javila nam se odvjetnica poduzetnika. Njeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Neistiniti su navodi mještana i predstavljaju samo konstrukciju istih, da bi predmetna prometnica unutar hotela koju je izgradio prednik hotelskog naselja Ruskamen d.o.o., a rekonstruiralo hotelsko naselje Ruskamen, bila nerazvrstana cesta. Sama odluka grada nije dokaz vlasništva grada nad prometnicom, budući da je Zakonom o cestama jasno određeno pod kojim uvjetima prometnica postaje nerazvrstana cesta, a to je provedbom elaborata kojim se ista kao takva evidentira.

Postupak elaborata je obustavljen budući da je grad pokušao i dio parking mjesta podvesti pod režim nerazvrstane ceste, a sve kako bi se vlansicima susjednih nekretnina pogodovalo na način da im se omogući prilaz s magistrale i kako bi se izbjegli troškovi na teret gradskog proračuna.

Postupanje mještana predstavlja jedno bezvlađe potpomognuto nedjelovanjem sustava i gradske vlasti, pasivnim promatranjem policije, sve kroz devastaciju privatne imovine, skidanjem i uništavanjem rampi koje od 60-ih godina postoje na ulazu u kompleks, uz prijetnje putem medija upućene Josipu Milaviću koje sada i ostvaruju nasilnim i nezakonitim postupanjem.

Sporni dio zemljišta predstavlja vlasništvo RH nad kojim posjedovnu vlast vrši hotelsko naselje Ruskamen, a u tijeku su pregovori radi reguliranja svih pravnih odnosa vezanih za to zemljište.

Režim prolaska kroz naselje čitavo vrijeme je bio uređen posebnim režimom koje je regulirano hotelsko naselje i nikada se prolazom nije služilo neograničeno od strane trećih osoba.

Hotelsko naselje Ruskamen d.o.o. je zakoniti posjednik cjelokupnog naselja te vlasnik objekata pa je i sve radnje poduzelo u smislu zaštite posjeda sukladno zakonu te će ih nastaviti poduzimati primjenom instituta dopuštene samopomoći”, naveli su, prenosi RTL.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.